Documentar

Despre trecut, prezent şi viitor. Despre amintiri ale viitorului şi despre lumini ale trecutului. Tot ceea ce nu ai aflat încă şi tot ceea ce nu s-a întamplat încă.

 
DESTEAPTA-TE, ROMANE, din SOMNUL cel de MOARTE... TOATE IMNURILE ROMANIEI, de la ZDROBITE CATUSE la TRAIASCA REGELE!... VIDEO

29 iulie 1848: In parcul Zavoi din Ramnicu Valcea, un grup de tineri a intonat pentru prima oara imnul Revoluţiei paşoptiste „Deşteapta-te, romane”

 
Cum i-au EXECUTAT COMUNISTII pe TARANI in 1949 si i-au lasat la vedere pe ULITA SATULUI

In timp ce peste 1600 tarani au fost deportati, cateva sute au fost condamnati, alţii u fost executati, iar taranii nepedepsiti au fost obligati sa predea cotele insotiti de lautari.

 
ZIUA in care A INNEBUNIT LUMEA. Si cand TIMISOARA a intrat in RAZBOI impotriva SERBIEI...

28 iulie 1914. Primul razboi mondial: Austro-Ungaria a declarat razboi Serbiei, fapt care a marcat inceputul primului razboi mondial (1914-1918).

 
Ultima noapte de TEMESVAR, prima zi de TIMISOARA. Cati ROMANI erau in BANAT la UNIREA cu ROMANIA?...

28 iulie 1919 reprezinta data la care a fost instaurata administraţia romaneasca in judeţul Timiş, cand s-a preluat administraţia in numele statului roman in judeţul Timiş, Timişoara şi in zona din fostul comitat Torontal

 
BANATEANUL care a ajuns NUME de PARAZIT UNICELULAR si de BOALA RARA

Victor Babeş s-a nascut la 27 iulie 1854, la Viena, pe vremea imperiului austro-ungar, fiind fondatorul şcolii romaneşti de microbiologie, tratamentul pelagrei şi rabiei.

 
WELCOME! BUN VENIT in ROMANIA!... CASCADA BIGAR, printre cele sase LOCURI FRUMOASE pe care trebuie sa le vezi!... FOTO

Alaturi de Mestesugul ceramicii de Horezu, Mocanita, Manastirea Voronet, Turnul cu Ceas din orasul Sighisoara şi Delta Dunarii

 
MISTERELE TIMISOAREI. Obiecte neobisnuite: GHIULEAUA, COPACUL de FIER, TUNURILE TURCESTI, GRIFONUL de FIER FORJAT si CASA cu AXA de FIER...

Iata cinci obiecte neobisnuite, fiecare in parte cu povestea lui mai mult sau mai putin cunoscuta, care mai pot fi vazute in Timişoara şi care vorbesc de istoria orasului.

 
Cel mai iubit dintre BANATENI. PATRIARHUL DANIEL a ajuns PREAFERICIT dupa ce-a studiat in ELVETIA, GERMANIA si FRANTA. Pe vremea lui CEAUSESCU!...

Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea, s-a nascut la data de 22 iulie 1951, in satul Dobreşti, comuna Bara, judeţul Timiş.

 
Cum a ajuns o FEMEIE din BANAT CEA MAI CELEBRA PROSTITUATA din LUME. Si cum a pacalit-o FBI!...

22 iulie 1934. John Herbert Dillinger Jr. a fost ucis de poliţie şi de agenţii federali informaţi despre prezenţa lui de Ana Cumpanaş, proprietara unui bordel pe care il frecventa Dillinger.

 
21 iulie 1718. ZIUA de NASTERE a BANATULUI MODERN

Imperiul Otoman a pierdut Banatul Timisoarei, Serbia de Nord (inclusiv Belgradul), nordul Bosniei si Oltenia in favoarea Casei de Habsburg.

 
126.914 de ROMANI sarbatoriti de SFANTUL ILIE. INGERUL care INCHIDE si DESCHIDE CERURILE!...

Potrivit tradiţiilor, de Sfantul Ilie se mananca, pentru prima data, roada noua de mere şi de struguri, nuci şi alune.

 
Cand GHEORGHE DOJA era pus pe un SCAUN de FIER INROSIT si ARS de VIU in mijlocul TIMISOAREI

20 iulie 1514: Gheorghe Doja, comandant al cruciadei antiotomane şi conducatorul razboiului ţaranesc de la 1514, a fost ucis intr-un mod barbar la Timişoara