Bilant 2015: Principalele investitii Aquatim in Timisoara

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 26.01.2016 13:15 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

In anul 2015, Aquatim a finalizat lucrari de modernizare a reţelelor de apa şi canalizare din Timişoara, in valoare de 50 milioane de lei, bani obţinuţi, in mare parte, din fondurile europene accesate prin Programul Operaţional Sectorial Mediu. S-a lucrat pe 63 de strazi din oraş, la inlocuirea conductelor vechi de apa şi canalizare, dar şi la extinderea reţelelor, pe strazi unde nu existau aceste utilitaţi. Toate lucrarile, insemnand 35 km de reţele de apa şi canalizare, au fost  incheiate la sfarşitul anului trecut. Cel mai lung tronson pe care s-a lucrat a fost cel de pe Calea Dorobanţilor, unde s-au inlocuit, respectiv montat, conducte noi in lungime de 3,6 km la reţeaua de apa, şi 3,7 km la canalizare.

Pe langa investiţiile din bani europeni, Aquatim a mai platit inca 7 milioane de lei din fondurile proprii, pentru inlocuirea a 5 km de conducte de apa şi 3,5 km conducte de canalizare pe mai mult de 20 de strazi din oraş. Dintre aceste lucrari, de menţionat este proiectul de intregire a reţelelor de apa şi canalizare, imparţit pe trei loturi şi totalizand 3,9 km de conducte de apa şi 2,8 km sistem de canalizare, in Calea  Aradului, Calea Lipovei, Crişan şi Calea Şagului.

O alta investiţie importanta a anului trecut a fost tranşa de 9.500 de contoare cu citire de la distanţa, in valoare de 3 milioane de lei. Odata cu instalarea acestora, Aquatim a incheiat, in 2015, o campanie masiva de inlocuire a contoarelor „tradiţionale” cu dispozitive moderne, campanie demarata in 2008. In prezent, toţi consumatorii din Timişoara au astfel de contoare, mai puţin cei care au solicitat de curand o branşare sau separare de consum, la aceştia urmand sa fie montate contoare radio in anul in curs.

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general