Abuz de putere al primarului Timisoarei

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 07.04.2016 14:25 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Printr-un comunicat postat pe o reţea de socializare, primarul inca in funcţie Nicolae Robu a anunţat ca a interzis strangerea de semnaturi necesare pentru susţinerea candidaturilor la alegerile locale conform Legii 115/2015 pe o serie de strazi şi in cateva dintre parcurile şi pieţele oraşului.

Partidul M10 apreciaza ca aceasta decizie este discriminatorie, in condiţiile in care legislaţia electorala, adoptata cu largul concurs şi complicitatea partidelor din cadrul USL, favorizeaza oricum partidele mari şi primarii aflaţi in funcţie prin organizarea de alegeri locale intr-un singur tur de scrutin.

Astfel, primarul auto-intitulat liberal Nicolae Robu nu face decat sa se erijeze o data in plus intr-un aparator al obiectivelor şi intereselor Uniunii Social-Liberale care l-a propulsat in fruntea Timişoarei, prin introducerea de prevederi cu caracter limitativ ce fac şi mai dificila indeplinirea condiţiilor prevazute pentru participarea la alegeri pentru partidele nou-infiinţate şi pentru candidaţii independenţi.

In condiţiile in care, oricum, in baza unor decizii controversate, edilul Timişoarei şi-a luat libertatea de a-si face campanie pe banii noştri, ai tuturor, organizand concerte şi inventand pentru perioada premergatoare alegerilor o serie de festivitaţi de premiere inexistente pana in prezent, ar mai ramane doar sa avem alegeri locale cu partid şi candidat unic, prin impiedicarea competitorilor electorali sa participe la alegerile locale.

Ca urmare solicitam reconsiderarea deciziei anunţate recent. Totodata, avand in vedere numeroasele antecedente constand in nerespectarea flagranta a unor prevederi legale, ii atenţionam pe domnul primar Nicolae Robu şi pe factorii de decizie din cadrul Primariei Timişoara ca orice restrangere a dreptului de a fi ales este contrar Constituţiei şi prevederilor legislaţiei naţionale in vigoare, intrand sub incidenţa Art. 385 din Noul Cod Penal.

De asemenea lansam un apel adresat tuturor formaţiunilor politice precum si candidaţilor independenţi sa se alature acestui protest si sa nu accepte aceste manevre abuzive mai ales acum in prag de alegeri.

Departamentul de comunicare
Partidul M10 Filiala Timiş