Documentar

Despre trecut, prezent şi viitor. Despre amintiri ale viitorului şi despre lumini ale trecutului. Tot ceea ce nu ai aflat încă şi tot ceea ce nu s-a întamplat încă.

 
Centenarul MARII UNIRI si... momente cruciale din viata lui IISUS HRISTOS. Anul omagial al unitatii de credinta si de neam... FOTO

In apropierea celui mai important eveniment al creştinataţii, Romfilatelia introduce in circulaţie emisiunea de marci poştale Sfintele Paşti 2018, care comemoreaza momente cruciale din viaţa lui Iisus Hristos – Intrarea in Ierusalim, Rastignirea şi Invierea.

 
In ROMANIA sunt mai multe FEMEI ca BARBATI. Exceptie fac Vaslui si Tulcea! Dar populatia feminina este mai... IMBATRANITA!

Tendinta din anii anteriori s-a pastrat si in 2016, nascandu-se mai multi baieti decat fete, cu un raport de masculinitate de 105 baieti la 100 fete.

 
BANATEANUL care a conceput prin mijloace proprii un TELESCOP ECUATORIAL pentru prima data in ROMANIA

Şeful sectiunii de astronomie si seismologie al societatii romane de astronomie, Ioan Curea a murit inainte cu doua zile de marele cutremur din 1977.

 
TIMISOREANUL care a compus melodia celebrului film CU MAINILE CURATE... VIDEO

Unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni de jazz ai Romaniei, Richard Waldemar Oschanitzky, s-a nascut la 24 februarie 1939, la Timişoara.

 
PRIMARUL care a construit PRIMA CASA REZIDENTIALA din TIMISOARA in 1739!... Si care a fost gata dupa moartea lui!...

Peter Solderer a murit la 22 februarie 1741, fiind inmormantat in 27 februarie in cripta bisericii iezuitilor, unde afla in prezent la Piaţa Sf. Gheorghe.

 
Cum i s-a INTERZIS lui BRANCUSI sa moara ACASA, in ROMANIA, chiar de... ROMANI! Era BURGHEZ si DECADENT!...

Nascut la 19 februarie 1876, in Hobiţa Gorjului, Constantin Brancuşi s-a stins din viaţa la Paris, la 16 martie 1957, departe de ţara natala, ţara in care şi-ar fi dorit sa-şi traiasca ultimele clipe ale vieţii.

 
Omagiu adus lui Constantin BRANCUSI, cel care nu i s-a dat voie sa moara ACASA, in ROMANIA!...

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, in semn de respect şi recunoştinţa pentru jertfa ostaşilor din Primul Razboi Mondial...

 
A fost MINISTRU si PRIMAR al TIMISOAREI. COMUNISTII l-au bagat 5 ani si 6 luni la PUSCARIE fara sa fie JUDECAT!...

Coriolan Baran s-a nascut in 6 februarie 1896 in satul timişean Nerau.

 
RESPECT. A facut 14 ani de INCHISOARE pentru CRIMA de UNELTIRE contra ORDINII SOCIALE...

Aspazia Oţel-Petrescu: Atunci am vazut şi eu cum se poate muri prin ingheţare. Se spune ca e o moarte frumoasa. Nu-i adevarat!

 
MISTERELE TIMISOAREI. Cand la cinematograful ALEXANDRU SAHIA a rulat filmul sovietic EPOLETI PURPURII...

17 ianuarie 1954. Se inaugureaza la Timisoara, in cartierul Fabric, cinematograful „Alexandru Sahia“, cu 600 de locuri, primul film rulat fiind productia sovietica „Epoleti purpurii“.

 
Cand un MINISTRU al ROMANIEI a fost ARESTAT de BOLSEVICI si aruncat in INCHISOARE. A refuzat orice NEGOCIERE!...

In seara zilei de 31 decembrie 1917/13 ianuarie 1918, Constantin Diamandy, ministrul plenipotentiar al Romaniei la Petrograd, este arestat impreuna cu membrii Legatiei de bolsevici si dus la inchisoarea Sf. Petru si Pavel.

 
Milioane de ROMANI isi sarbatoresc onomastica cu ocazia SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL

Peste 2 milioane de romani işi sarbatoresc onomastica cu ocazia Sfantului Ioan Botezatorul