Cinci liceeni din Timisoara participa la un concurs unic in lume

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 29.01.2016 22:03 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Concursul se adreseaza elevilor de liceu din America de Nord, Europa si Australia şi presupune programarea unor roboti.
Competiţia implica roboţi (drone), care se urmaresc unii pe alţii şi trebuie sa-şi faca poze, un fel de „v-aţi ascunselea”.
Partea cea mai interesanta a acestui concurs este faptul ca aceşti roboţi se vor afla chiar pe Staţia Spaţiala.
Competiţia a inceput in septembrie 2015, prin participarea individuala a echipelor, initial fiind cinci echipe romanesti din orase precum Bucuresti, Piatra Neamt, Cluj Napoca si Timisoara.
Echipa din Timişoara se numeşte Cassiopeia şi este formata din elevi ai Liceului Teoretic „Grigore Moisil”.
Cassiopeia, aflata sub indrumarea profesoarei Ivascu Simona este alcatuita din Cordun Cristina, Chincea Raul, Covaci Emanuel, Suciu Radu si Grigoras Miruna, elevi din clasele a X-a, a XI-a si a XII-a ale Liceului Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara.
Adolescenţii au fost invitaţi sa participe, la Bruxelles, la etapa finala a competiţiei Zero Robotics, un concurs organizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts in colaborare cu NASA si ESA (Agentia Spatiala Europeana).
Tinerii din Timişoara, impreuna cu o echipa din Statele Unite ale Americii si una din Belgia au constituit alianta Westiopeia v3, care a reusit sa treaca prin etapele inferioare ale concursului pe locuri respectabile in clasament, aflate in crestere, pentru ca, mai apoi, in asa-zisa etapa de incalzire a finalei sa domine clasamentul, osciland intre locurile 1 si 2.
Echipa Cassiopeia a trecut de meciurile iniţiale cu un scor impresionant, ajungand in semifinalele in care nici o alta echipa din Romania nu a mai ajuns.
In ciuda acestui fapt, organizatorii nu au pus accent pe echipele caştigatoare şi pe premii, reuşind sa inspire un sentiment de succes tuturor echipelor.