Ordin pe unitate: omorati organizarea strazii!...

Scris de Maya Macovei | Publicat in 29.12.2017 19:49 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Coagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.
Influencerii pesedisti, alaturi de presa mainstream, au tocat marunt delegatia celor 43 de grupuri si asociatii  civice care au transmis o parte din cererile „strazii”, in mod direct, premierului Tudose.
In mod clar, prin aceasta iesire in prim plan, reteaua de organizatii civice nationale a tinut sa-si anunte  prezenta in spatiul public.
Desi diversa prin componenta sa, lipsita de o structurare ierarhizata, “rezistentii” au reusit sa se organizeze,  sa aiba un mesaj clar si o atitudine ferma in fata guvernului de penali.
Reteaua e formata din zeci de grupuri de romani iesiti in strada in diversele orase din tara si diaspora, care  s-au constituit formal sau informal si care functioneaza doar in baza unui protocol de comunicare si decizie.  Fiecare grup in parte are un lider, insa, cel putin deocamdata,  reteaua nu are leadership stabilit, deciziile  fiind luate prin vot.
Reteaua e foarte elastica, fiecare grup avand decizia de a participa sau nu la evenimentele propuse.
Scopul comun al tuturor e blocarea legilor justitiei, a modificarilor din codul penal, apararea statului de  drept, mentinerea Romaniei in spatiul european.
E prima data cand conducerea politica a statului roman sta la masa cu o astfel de structura civica si implicit o  valideaza ca partener social.
Atacurile vor continua si mai inversunat, propaganda sistemului urmand a tinti pe toti aceia care se vor  evidentia a fi lideri.
Vor incerca sa penetreze grupurile, sa izoleze pe cei care nu vor putea fi controlati, sa distruga orice forma  de coagulare, sa denigreze pe cei care au initiativa.
In ce masura aceasta noua forta sociala va reusi sa se evidentieze, vom vedea...
Mai ales in circumstantele in care opozitia politica inca dormiteaza!
Protestele vor continua, asa cum au anuntat protestatarii, insa miscarile „strazii” vor trebui insotite si de  alte forme de protest, pentru a avea eficienta.
In aceasta ecuatie, vor trebui incluse sindicatele si patronatele, precum si alte structuri civice constituite.  Iarna va avea un rol de degradare a increderii in actuala putere, dupa sarbatori nemultumirea publica crescand  exponential.  
Lupta pentru o Romanie democrata, europeana, in care drepturile si libertatile civile sunt evidente,  continua!...