Civilizatie?... PLOILE TORENTIALE au adunat MUNTI de GUNOAIE de pe strazile TIMISOAREI. Sistemul de canalizare risca sa se blocheze!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.05.2018 17:06 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In urma ploii torenţiale cazute in cursul zilei de duminica, 6 mai, la staţia de epurare a apelor uzate din Timişoara s-au adunat circa 40 de metri cubi de deşeuri.

Cu toate acestea procesul tehnologic de epurare a apelor uzate nu a fost afectat.

Debitul apei uzate inregistrat duminica, la intrarea in staţia de epurare, a fost de 7.500 l/s, faţa de un debit mediu zilnic pe timp uscat de 1.300 l/s.

Deşi nu s-a inregistrat un debit record, cantitatea de deşeuri colectata la gratare a fost foarte mare.

Din cauza debitului de ape pluviale, au fost transportate prin sistemul de canalizare catre staţia de epurare cantitaţi mari de deşeuri textile, PET-uri, lemne, polistiren, frunze, nisip şi pamant.

Acestea sunt aruncate de catre cetaţeni in sistemul de canalizare al oraşului, existand riscul blocarii acestuia şi apariţiei inundaţiilor pe anumite porţiuni de drum sau la subsolul imobilelor.

Lipsa precipitaţiilor duce la acumularea deşeurilor in timp, in canalizare sau chiar la blocarea canalizarii.

Vara, inconvenientele sunt evidente: mirosul neplacut degajat, in zonele in care canalizarea este blocata.

Pentru a nu pune in pericol echipamentele şi a nu bloca intrarea apei in staţia de epurare, echipele secţiei canal au indepartat manual sau cu utilaje speciale gunoaiele adunate.

Aquatim face un apel consumatorilor sa deverseze in sistemul de canalizare doar ape uzate.