Cult. Mediocritate. Duplicitate. ROMANIA. Aleluia!...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 11.06.2017 09:31 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Ceea ce nu-i pot ierta lui Ion Iliescu şi haitei lui, dar şi celorlalţi hoţi, corupţi şi complici care s-au  perindat la putere şi care bantuie fiecare petic de pamant romanesc este spiritul de mediocritate şi de  duplicitate pe care l-au promovat şi ... implementat constituţional, evident, in ceea ce a mai ramas  din Republica Socialista Mioriţa.

Pana la urma, nici pe Nicolae Ceauşescu, aşa cum a fost el, dictator, nu-l poate acuza nimeni ca nu a  reuşit sa faca performanţa pe vremea lui şi sa produca valori care au fost admirate pe intregul  mapamond.
Este adevarat, multe valori au fost şi suprimate, la comanda, fiindca derapau şi deraiau de la ordinele  şi ordinea de partid şi de stat, ori pur şi simplu deveneau antipatici vreunui securist sau activist  PCR.    

M-am intrebat de multe ori: Romania este o ţara saraca sau este o ţara de proşti?...
Concluzia a fost mereu ca Romania nu este, sigur, o ţara saraca.
Şi chiar daca, per ansamblu, este o ţara locuita de proşti, s-au nascut, se nasc şi se vor naşte şi supervalori competitive pe plan mondial.

Numai ca de prin 1989, s-a tot rostogolit pe drumurile şi prin casele romanilor un spirit distructiv şi superindividualist.
Nu ca romanii ar fi fost foarte... asociativi de-a lungul istoriei!
In general, romanul se comporta cu o umilinţa duplicitara şi un respect ambiguu in faţa mogulului cu  avere, ghiftuit peste noapte, speculant şi jmeker.
    
Simona Halep a pierdut la Roland Garros pentru ca a jucat mediocru, fara incredere in sine, de parca la  sfarşitul meciului ar fi aşteptat-o cineva sa o ghilotineze.
Este adevarat, au sarit sa o ghilotineze tot felul de reziduuri sociale, de mioriţe tricolore.
Simona Halep m-a dezamagit, dar ramane un mare sportiv al Romaniei.
Şi nu ma voi intreba niciodata, cum o fac unii idioţi de socializare romaneasca, daca şi-a platit sau  nu taxele.
Şi ştiţi de ce?...
Pentru ca nu a lucrat toata viaţa la stat şi a ajuns milionar ca Adrian Nastase sau Liviu Dragnea, sau  ca Dan Voiculescu, care şi-a construit un imperiu mediatic cu bani de la bugetul Romaniei şi fara sa  plateasca taxele şi impozitele...

Pe de alta parte, nu o sa inţeleg niciodata de ce se duc spectatorii sau se uita la televizor la un  amarat de meci de fotbal, daca pe stadion nu exista spectacol. Ci doar nişte leşinaţi care dau vina pe arbitru.
In schimb, suntem tari in gura şi la aruncat pisica moarta in curtea celuilalt.
Ba ca Simona Halep ar fi trantit finala de la Roland Garros, ba ca ne-au furat arbitrii in meciul cu  Polonia.

Nu, fraţilor, Romania şi-a tot furat singura caciula şi se tot uita ca milogul in traista.
Respectaţi-l pe cel care incearca sa se ridice deasupra mlaştinii de mediocritate şi duplicitate in  care s-a scufundat Romania in ultimii ani.
Nu-l scuipaţi cu aroganţa prostului aşezat pe canapea.

Nu-i adevarat ca cine seamana vant culege furtuna. Viaţa nu este o balta, o mlaştina. Este ocean şi nemarginire.
Altfel, Romania va da faliment şi se autocondamna la dispariţie de pe scena lumii.