PATRIHOTI in ROMANIA. PSD a crescut numarul COMPANIILOR de STAT la 1420!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 24.03.2019 11:54 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Florin Citu:

Comunistilor de la PSD+ALDE, opriti atacul impotriva capitalului privat!

Atacul asupra capitalului privat este cea mai mare ticalosie si echivaleaza cu subminarea  economiei nationale.

Ce spun datele pentru 2017.

Intre 2014 si 2017:

- numarul companiilor cu capital privat romanesc a crescut de la 422834 la 476882.
- numarul companiilor cu capital privat strain a SCAZUT de la 38261 la 36554.

Companiile straine reprezinta doar 7.6% din numarul companiilor private cu capital romanesc, dar  au o cifra de afaceri mai mare- 697 miliarde lei vs 611 miliarde lei in 2017.

Totusi companiile cu capital privat, romanesc si strain, au reusit sa creasca cifra de afaceri  in aceasta perioada, chiar daca multe companii straine au parasit Romania.

Un element foarte ciudat si mai ales ingrijorator, in 2017 numarul companiilor de stat a  crescut cu 7% la 1420. Sinecuri, bineinteles.

Impactul companiilor private pentru economie si mai ales al capitalului strain se vede cand ne  uitam la salarii si productivitate.

Numar de angajati:

- companii cu capital privat romanesc 2.5 milioane
- companii cu capital privat strain 1.2 milioane
- companii de stat 280 000

Salariu mediu net pe luna, lei

- companii cu capital privat romanesc 1500
- companii cu capital privat strain 3000
- companii de stat 2820 (!!!)

Si acum productivitatea masurata in lei pe salariat pe an:

- companii cu capital privat romanesc 242337
- companii cu capital privat strain 560755
- companii de stat 183340 (!!!)

Pondere cheltuieli cu personalul in cifra de afaceri:

- companii cu capital privat romanesc 13%
- companii cu capital privat strain 11%
- companii de stat 31% (!!!) - sinecuri si ATAT.

Companiile cu capital strain au cea mai mare cifra de afaceri, au cel mai mare salariu mediu  net si au cea mai mare productivitate.

Companiile de stat au crescut ca numar, au o cifra de afaceri care nu conteaza, platesc salarii  mai mari decat in sectorul privat si au cea mai mica productivitate a salariatilor. Iar multe  dintre companiile de stat beneficiaza de iertari de datorii sau sunt lasate in pace atunci cand  nu platesc contributiile sociale sau alte impozite. Toate aceste companii sunt de fapt o masa  de voturi pe care o folosesc PSD+ALDE. De aceea nu exista nicio dorinta pentru a privatiza  comapaniile de stat, mai ales pe cele cu pierderi.

Aceasta guvernare toxica PSD+ALDE ataca prin retorica si masuri partea din economie, sectorul  privat cu capital romanesc si strain care aduce valoare adaugata si plateste pentru cei peste  un milion de functionari a caror productivitate este zero.

OUG 114 a lovit PREMEDITAT in capitalul privat, in special cel romanesc. La fel au facut si  crestrea supraccizei la combustibil, suprataxarea contractelor part-time, supraimpozitarea  veniturilor altele decat cele din salarii, TVA defalcat, impozitarea pe cifra de afaceri,  cresterea salariului minim fara corelare cu productivitatea etc. etc etc.

Toate aceste masuri trebuie oprite si abrogate. Modificarea lor, asa cum se incearca cu OUG 114  mentine conditiile ingrozitoare pentru sectorul privat, SINGURUL motor al economiei.

Surse date: PIAROM.