DNA, condus de Kovesi, s-a atins de ZEII AFACERILOR spoliatoare pentru BUGETUL PUBLIC

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 11.03.2019 08:03 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Ondine Ghergut:

Fenomenul "Laura Codruţa Koveşi", consecinţa a inculparii ofiţerilor acoperiţi din mediul de afaceri, "acoperiţi" protejaţi de politicienii corupţi - ANALIZA

Devenita simbol al anticorupţiei la nivel inalt dupa ce a decapitat reţele infracţionale de neatins de alţii, cum a fost reţeaua lui Sorin Ovidiu Vintu şi cei peste 200 de foşti ofiţeri de Securitate, KOVEŞI a devenit vinat imediat ce s-a atins de lupii tineri, ofiţeri sub acoperire ai noilor servicii secrete post-decembriste, patroni de firme acoperite.
Aceşti tineri au vrut sa fure, ca şi inaintaşii lor, fara sa raspunda penal, iar statutul de ofiţer acoperit/de patron de firma acoperita le oferea aceasta facilitate.

Dupa 2001, premierul Adrian Nastase şi tutorele sau Ion Iliescu au dat liber infiinţarii firmelor sub acoperire la toate serviciile care se ocupau de gestionarea informaţiilor clasificate. Pana atunci doar SIE avea acest drept.

A fost mare inghesuiala. Au avut intaietate familiile ofiţerilor fostei Securitaţi, foştii informatori ai Securitaţii, precum şi baieţii şmecheri deveniţi utili (puşculiţele) unor politicieni.

Regulile de funcţionare ale unor astfel de firme sub acoperire sunt stricte: patronii/administratorii firmelor au voie sa comita infracţiuni numai şi numai in cazurile in care sunt implicate, prin documente clasificate, in acţiuni sub acoperire in beneficiul statului roman.

Ei bine, patronii/administratorii firmelor acoperite au inceput sa acţioneze in beneficiu propriu, cum faceau modelele lor de pana in 1997, care se ocupau in special cu contrabanda de produse petroliere şi de arme - filiere transnaţionale.

Ofiţerii acoperiţi pe stil nou s-au profilat pe contracte cu statul roman pe care l-au furat de miliarde de dolari.

KOVEŞI s-a atins de aceşti zei ai afacerilor spoliatoare pt bugetul public. I-a inculpat, unora le-a pus catuşe. Primele valuri de inculpaţi acoperiţi au fost condamnate definitiv de Instanţele de judecata.

Urmatoarele valuri de inculpaţi/infractori, deşi se aflau in adversitate, şi-au dat mana pentru a scapa de KOVEŞI, singura care nu dadea semne ca i-ar fi frica de ei.

Unii dintre acoperiţii-infractori au ajuns sa angajeze rezervişti Mossad, MI6 sau CIA/FBI, consultanţi de tot felul pentru a-i descoperi vulnerabilitaţile Laurei Codruţa KOVEŞI şi a o lovi cu ele pentru a o anihila. S-au cheltuit milioane de euro. Procesul e in plina desfaşurare.

Eforturilor acoperiţilor infractori au indepartat-o de la conducerea anticorupţiei.
Insa, in sistemul judiciar au ramas tinerii magistraţi care nu se lasa intimidaţi, care au exersat libertatea de conştiinţa in aplicare legii in ultimii 12 ani, perioada ce coincide cu mandatele deţinute de Koveşi la sefia Parchetului General şi la şefia DNA.

Ei, aceşti tineri magistraţi au continuat anchetele demarate sub coordonarea fostei şefe a DNA; judecatorii nu s-au lasat intimidaţi şi au pronunţat in continuare condamnari severe.
Aşa ca mafioţii din politica noastra au trecut la modificare legilor Justiţiei şi la prigonirea procurorilor şi judecatorilor care refuza sa se alinieze.

De cand s-a instalat, puterea actuala, profund corupta, se ocupa doar de indepartarea L.C.KOVEŞI, de modificarea legislaţiei pentru distrugerea independenţei Justiţiei şi de intimidarea magistraţilor pentru care a infiinţat şi o secţie speciala de anchetare, prima vizata fiind insaşi KOVEŞI.

Scandalul s-a internaţionalizat in momentul in care Laura Codruţa Koveşi a caştigat prima runda a concursului pentru conducerea Parchetului Public European (EPPO).

Simultan, s-au inteţit şi atacurile impotriva ei.

Imediat ce a fost programata la audieri la Bruxelles (unde a caştigat primul loc in comisiile LIBE şi CONT), Secţia de anchetare a magistraţilor nu a stat degeaba: a citat-o ca supecta de luare de mita, mita constand in ...extradarea unui condamnat definitiv, membru al reţelei S.O.Vintu- FNI!

Exact in ziua in care şefii grupurilor politice din PE şi reprezentanţii Consiliului UE urmau discute despre cine va fi candidatul principal la şefia EPPO, secţia de anchetare a chemat-o iar la audieri pe Koveşi iar in FT a aparut, in aceeaşi zi, la poşta redacţiei, scrisoarea de inculpare semnata de ministrul TOADER in numele Guvernului Romaniei!

Aceste atacuri au fost anihilate intrucatva de faptul ca L.C. KOVEŞI a aparut pe lista celor 21 de femei din lume care au influenţat in bine Justiţia şi politica, lista stabilita de profesorii şi studenţii Facultaţii de Drept din cadrul Universitaţii HARVARD, una dintre cele mai bune, respectabile universitaţi din lume.

Activitatea L.C. Koveşi a fost apreciata de Franţa, Suedia, SUA care au decorat-o pentru lupta anticorupţie; e apreciata de statele democrate, e apreciata in rapoartele MCV, GRECO, ONU, Comisia de la Veneţia.

Din fericire pentru Koveşi, şi in Romania spiritul civic este viu. Koveşi e susţinuta nu numai de magistraţii tineri nealteraţi de viciul parvenitismului, ci şi de intelectualii curaţi, universitari, studenţi, oameni simpli, neimplicaţi in jocurile politice murdare, romani care vor doar un singur lucru: INDEPENDENŢA Justiţiei!

Azi, Koveşi a intrat la audieri la secţia speciala de anchetare special infiinţata de PSD &ALDE pentru intimidarea magistraţilor (e aceeaşi secţie care a anunţat ca ii ancheteaza pe prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, şi pe Jurova, comisarul pentru Justiţie).

Tot azi, aproape simultan, la Bruxelles europarlamentarii i-au stabilit pe negociatorii P.E. cu reprezentanţii Consiliului UE. Intre negociatori se afla Sargentini (cea care a prins-o pe Grapini a lu' Felix Voiculescu antenutza furand votul pentru Koveşi), Graslle - tot o puternica susţinatoare a L.C. K-, dar si Moraes, socialistul prienten cu DRAGNEA, dar care o lauda pe LCK doar cu jumatate de gura.

Mai exact, Moraes nu indrazneşte sa o critice agresiv pe KOVEŞI pentru ca e in campanie electorala şi poate fi atacat ca ii susţine pe corupţii din Romania. De asemenea, din cauza dnei Gomes, din aceeaşi familie a socialiştilor, care l-a huiduit pe DRAGNEA, liderul PSD din Romania, strigandu-i "Afara cu corupţii!" la Congresul PES de la Madrid.

Oricum, din alegerea negociatorilor se vede clar ca LCK este susţinuta puternic pentru şefia Parchetului Public European.

Cu cat europarlamentarii o vor susţine mai puternic pe Koveşi, cu atat mai multe piedici i se vor pune in ţara prin aceasta secţie de anchetare infiinţata ILEGAL!

In Romania, doar protestele in strada pot contracara agresiunile la adresa independenţei Justiţiei şi a simbolului Koveşi.

Cine va invinge: "acoperiţii" & politicienii corupţi sau Koveşi & independenţa Justiţiei?

====

Menţiune: Nu pot da nume de acoperiţi pt ca e foarte greu sa probezi in instanţa apartenenţa lor la un serviciu sau altul. Cititorii mei sunt foarte deştepţi şi ii pot identifica singuri.