ROMANIA 2018. Am uitat sa fim oameni, sa nu distrugem, furam, necinstim. Am uitat...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 10.01.2019 11:01 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Razvan Diaconu:

A inceput 2019. Sa fie de bine, zic. Totuşi, am uitat cateva, multe, despre 2018.

- am uitat ca un tupeist a taiat o bucata din Romania, insula Belina, şi a trecut-o, cu tupeu, pe persoana fizica

- am uitat ca, de dragul afacerilor cu porci ale lui fi-su, s-a intarzaiat instaurarea conditiilor speciale pentru pesta porcina iar sute de mii de porci au fost ucişi prosteşte, o intreaga industrie distrusa şi zeci de mii de familii lasate fara mancare. Totul pentru a fructifica juniorul producţia fermei de porcine luata tot de la stat, adica de la noi, cu 450 RON. Da, atat ne-a platit Valentin Dragnea pe Ferma Salcia.

- atat de absorbiţi am fost in 2018 incat am uitat ca Guvernul a platit catre UE prejudiciul TelDrum, 21 de milioane de euro. Tot din banii tai.

- am uitat ca Dan Voiculescu a fost eliberat dar fara a se recupera cei 60 de milioane de euro furaţi de la romani. Culmea, Varanul a dat Romania in judecata şi cere bani de la popor pentru condiţiile de cacat din puşcarii. Sincer, jur ca nu ştiu de vreun pacient ori elev care sa ceara despagubiri pentru condiţiile din spitale ori şcoli.

- am uitat epidemia de rujeola care a ucis peste 40 de copii şi ca statul s-a facut ca ploua, lasandu-i sa crape.

- la fel a facut statul şi in cazul victimelor #Colectiv De fapt a facut mai mult, s-a pişat pe victime, suferinţa lor ori drama familiilor greu incercate. Nu-i bai, şi de Revoluţie ori mineriade am uitat.

- am uitat ca Secureanu o plimba pe Vrabi pe banii sanataţii şi vieţii tale. Cam 5 milioane de euro furaţi de la spitalul Malaxa

- la fel, am uitat de zecile de milioane de euro deturnate de la CAS şi CASMB. Tot din buzunarul tau luaţi.

- ca tot sunt pe subiect, am uitat şi de echipajul ambulanţieri amatori care nu ştiau unde era inima unui leşinat. Omul a murit, nimeni nu e vinovat.

- am uitat ca au ars cateva blocuri şi imobile construite ilegal, autorizate de primarii sau tolerate de autoritaţi.

- am uitat ca in Ministerul Afacerilor Interne, Romania, mai specific in Poliţie, un pedofil ordinar a fost ani de zile acoperit de şefi şi colegi. Pana a vrut sa violeze inca o copila.

- tot despre MAI, am uitat ca s-au comportat precum o frenetica hoarda nazista cand i-au ridicat omului aluia, abuziv şi ilegal, numerele de inmatriculare incomode. Acum posteaza pe Fb poveşti cu gravide carora le schimba anvelopele. Poate, poate punem botu şi mai pot arde şi ei liniştiţi o copila.

- vorbind de hoarde naziste, abuz şi obedienţa scarboasa, Jandarmeria Romana ramane mama lor. Şi, da, am uitat ca pe 10 august 2018, precum minerii chemaţi de Ilici, jandarminerii şi-au batut şi gazat propriul popor. SS şi NKVD mai faceau d'astea sa ştiţi.

- am uitat ca o autostrada inaugurata cu scop electoral s-a prabuşit şi platim pentru repararea ei. A treia oara.

- am uitat tot ce inseamna expert şi nevoia de experţi. De aia permitem consilieri precum Valcov ori şefi precum incapabila de la ANAF. Sper sa nu uitaţi cat de important este un profesionist şi atunci cand va duceţi copilul la doctor. Sau chemaţi Pompierii.

- am uitat ca unui copil mic i s-a cerut sa se puna in cap pentru cel mai cretin premier posibil. Putea fi al tau. Copilul, ca premierul este oricum.

- am uitat ca poliţiştii, pompierii sau medicii lucreaza cu dotari demne de secolul XII, ni se rupe cand vedem la TV ca unii le fura bugetele dar nu ezitam o clipa sa ii injuram de mama cand nu mai au cu ce sa ne ajute.

- am uitat ca, potrivit Curţii de Conturi, 4 din 10 RON de la bugetul de stat sunt ciordiţi.

- am uitat ca o cretina a luat din banii Bucureştenilor Otokare mai scumpe decat Mercedesurile din Cluj ori cele electrice din Hanovra. Ce-ţi pasa ţie, bucureştene.

- am uitat ca atat GRECO cat şi Comisia de la Veneţia au demontat legile justiţiei dar Partidul nu ţine cont. Ultima data cand s-a intamplat asta, Rusia a devenit URSS. Aşa, ca sa ştiţi.

- am uitat ca Elena Udrea ori Alina Bica au furat de la noi mai mult decat otomanii. Acum le plangem de mila se pare.

- am uitat cat de mult rau a facut nazismul. Atat de tare am uitat incat le-am permis unor scursuri sa ii numeasca nazişti pe toţi nemţii şi toţi etnici germani din ţara. Scursurile fiind aleşii poporului, nu Gigi sudoru.

- am uitat ca avem o responsabilitate. Faţa de noi inşine, vecini, urmaşi, ţara, semeni.

- am uitat ca ardem sa emigram spre Vest, in timp ce, prin vot sau indiferenţa, legitimam Estul.

- am uitat ca Preşedintele este "trimisul direct al poporului in actul politic" şi de fiecare data cand e injurat ori jignit de aceasta şatra de dezaxaţi, fiecare dintre noi este jignit. Individual.

- am uitat ca unii stau zi de zi in strada, fac zi de zi lucruri pentru ca tu sa nu iţi pierzi libertatea şi drepturile.

- am uitat sa fim oameni, sa dam bineţe, sa nu facem gunoi, sa nu distrugem, furam, necinstim. Am uitat.

Şi multe, multe altele am uitat.