SECURITATEA UCIDE si AZI. Institutii transformate de PSD in LAGARE ale MORTII: 3000 de MORTI in 2(doi) ani!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.02.2019 16:02 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Vlad Alexandrescu:

Am votat in plenul Senatului impotriva Raportului Consiliul de Monitorizare a Implementarii Conventiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitaţi, o mostra de incompetenţa profesionala şi de iresponsabilitate.

Florinel Butnaru, Presedintele Consiliului de monitorizare, a informat doar verbal Comisia pentru Drepturile Omului ca in 2017 au fost 1200 de decese in instituţiile pentru persoanele cu dizabilitati, iar in 2018 au fost 1800 de decese.

Trei mii de oameni morţi in 2 ani? Inseamna ca instituţiile respective sunt lagare ale morţii, nu instituţii de ocrotire a unor oameni lipsiţi de ajutor.

Raportul narativ prezentat Senatului nu face insa nicio referire la decesul persoanelor cu dizabilitaţi in instituţiile pe care Consiliul ar fi trebuit sa le controleze.

RaportuI e masura imposturii in materia drepturilor omului a Preşedintelui Florinel Butnaru, fost senator in grupul PSD, condamnat penal. Şi este normal sa fie aşa, caci nimic din pregatirea sa profesionala nu-l recomandau pentru acasta funcţie. Sau, poate da, il recomanda ceva ce el nu a mai trecut in CV. Florinel, e de fapt, RADU şi ca a fost condamnat pentru delapidare!

Din adeverinţa 282/7.03.2013 a Consiliului Naţional de Studiere a Arhivelor Securitaţii (CNSAS) reiese ca in 1987, Florinel Butnaru, pe cand era detinut de drept comun la penitenciarul Poarta Alba, condamnat fiind la 6 ani de inchisoare pentru delapidare, a devenit RADU, semnand un angajament de colaborare cu Securitatea. Fiind ca nu s-au gasit (sic!) note olografe, RADU nu a fost insa declarat colaborator al Securitaţii, ca poliţie politica, in inţelesul legii.

Treizeci de ani mai tarziu, ”RADU” Butnaru a inţeles rapid ca rolul sau in fruntea Consiliului este feudalizarea instituţiei. ”RADU” a inţeles ca apararea drepturilor persoanelor cu dizabilitaţi instituţionalizate este doar o sursa de sinecuri şi de venituri pentru camarilla de partid. Din acest punct de vedere, RADU are toate calificarile necesare.

In fotografie, cimitirul de la Cighid, unde sunt inmormantaţi copiii cu dizabilitaţi morţi in „Castelul groazei“ sau „Lagarul de exterminare al copiilor“, caminul-spital de la Cighid, judetul Bihor.

Credit foto: ihaveamap.com