APOCALIPSA celor 2800 de BISERICI DEMOLATE in FRANTA este un FAKE NEWS. Adica o MINCIUNA a PROPAGANDEI ANTIOCCIDENT...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 12.02.2018 11:56 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Radu Oltean:

”DE mai bine de un an, romanii au tot fost ”bombardaţi” cu diverse articole şi imagini despre demolarea bisericilor din Franţa. Ştiri pe care unii le-aţi crezut şi raspandit, deşi apareau pe situri şi bloguri conspiraţioniste, naţionaliste, ruso-file, ortodoxe sau alte asemenea.

Sunt prezentate clipuri cu excavatoare care muşca cu salbaticie din ziduri gotice sau articole care spun clar cum ”2800 de biserici vor fi demolate in Franţa”. Totul merge mana in mana cu mesajul subliminal ca Franţa e in deriva spirituala, ca ateismul francez a creat ”monştri”, in paralel cu creşterea numarului de moschei, datorita navalirilor pagane ale musulmanilor (despre care ”ştim” cu toţii ca-s din principiu potenţiali terorişti). Pe scurt, cu ce ramane romanul dupa asta? Ca Franţa este in criza, ca Occidentul e varza, ca musulmanii o vor copleşi, ca mai e un pas pana la Apocalipsa (nu ca la noi, in Gradina Maicii Domnului). Mesajul este foarte apropiat de propaganda putinista antioccidentala, in care predomina teme ca ”tineri degeneraţi, majoritatea homosexuali, pedofili, drogaţi, neoliberali marxişti leftişti etc, fara nici un Dumnezeu, aflaţi intr-o deriva totala şi sufocaţi de musulmani.”

Am prieteni arhitecţi implicaţi in zona de Patrimoniu Istoric din Franţa şi care habar nu au de acest fenomen. Normal! Fiindca el nu exusta! Insa in Romania exista - din pacate - un orizont de aşteptare faţa de acest occident decadent. Inclusiv la mulţi oameni cu carte.

Nimeni din Romania nu citeaza presa franceza. Am gasit sursa originala a articolului cu 2800 de biserici care, cica, conform unei decizii a senatului francez, vor fi demolate. Care completeaza ca ”vor fi demolate in timp ce multe alte moschei vor fi ridicate pe banii contribuabililor”. Pam, pam!!
Este un articol dintr-un ziar online elvetian ”Les Observateurs” recitat in numeroase alte publicaţii europene cu reacţii previzibile.

Insa articolul este desfiinţat de un alt articol francez al unei agenţii jurnalistice care se ocupa cu corectitudinea informaţiilor din presa (VEZI factuel.afp.com) care il declara ca fake news in totalitate.

Nu exista nici ”decizie a senatului francez” de a demola biserici,
ci o declaraţie a unui senator francez din 2006 cu privire la Patrimoniul Istoric şi in care se aprecia ca cca 2800 de biserici AR AVEA NEVOIE DE REPARAŢII ŞI INTERVENŢII – VEZI senat.fr
Mai nou – conform unei liste editate de Patrimoniul francez, biserici in situaţie grava sunt puţine (313 din 42.000 din numarul total de biserici din Franţa) şi ca nu se pune problema sa fie demolate.
(VEZI patrimoine.blog.pelerin.info)

Ca in perioada 2000-2017 s-au demolat in Franţa doar 38 de biserici, niciuna monument istoric

(VEZI patrimoine.blog.pelerin.info)
Ca se construiesc numeroase biserici moderne in Franţa.
(VEZI eglise.catholique.fr)

Şi ca per ansamblu, chiar intr-un articol al Bisericii Catolice din Franţa se declara ca demolarea unor biserici, fara a fi inlocuite de altele moderne, sunt cazuri foarte rare şi excepţionale.
(VEZI la-croix.com)
Moscheile (şi nici un fel de cladire de cult) nu se construiesc din banii contribuabililor (din motive de laicitate), ca acestea sunt de fapt relativ puţine şi mici ca suprafaţa (maxim 3000 in toata ţara, din care multe sunt mici case de rugaciune şi din care doar 30 au şi minaret).

(VEZI lexpress.fr)”