Rezervatii naturale din judetul Timis: PADUREA CENAD

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 31.07.2016 14:42 | Publicat in GHID UTIL | Tipareste pagina

Padurea Cenad este o arie protejata de interes naţional ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situata in vestul Romaniei, pe teritoriul administrativ al judeţelor Arad şi Timiş.
Este o rezervaţie naturala de tip forestier, faunistic şi floristic.

Aria naturala cu o suprafaţa de 279,20 hectare se afla in partea nord-vestica a judeţului Timiş pe teritoriile administrative ale comunelor Cenad, Sanpetru Mare şi Periam şi in cea sud-vestica a judeţului Arad, pe teritoriul administrativ al oraşului Pecica.

Rezervaţia naturala inclusa in Parcul Natural Lunca Mureşului, a fost declarata arie protejata prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional - Secţiunea a III-a - zone protejate) şi reprezinta o zona de lunci inundabile, luciu de apa, pajişti şi padurii in lunca stanga a raului Mureş.

Aria protejata include şi rezervaţiile naturale Insula Mare Cenad şi Insula Igriş, adaposteşte o mare varietate arboricola cu elemente predominante de stejar (Quercus robur), frasin (Fraxinus), salcie (Salix L.) sau plop (Populus), ierburi şi exemplare faunistice specifice zonelor umede.[sursa: Wikipedia]