Timisoara: Lansarea competitiei Campus inclusiv

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 07.12.2015 16:52 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Centrul Euroregional pentru Democraţie (CED) din Timişoara, impreuna cu Şcoala de Management din Fribourg, Elveţia, anunţa lansarea concursului de selectare a organizaţiilor / grupurilor de iniţiativa studenţeşti care vor realiza campanii de comunicare / advocacy, in campusurile universitare din Timişoara.
Concursul are loc in cadrul proiectului „Universitaţi all-inclusive” şi işi propune susţinerea organizaţiilor de studenţi sau a grupurilor de iniţiativa ale studenţilor, in elaborarea şi realizarea campaniilor de advocacy/comunicare, cu scopul de a atrage atenţia asupra aspectelor prioritare privind incluziunea studenţilor sau a potenţialilor studenţi cu dizabilitaţi, in comunitatea universitara din Timişoara.
Un juriu format din minim cinci persoane – reprezentant partener eleveţian, manager de proiect, trei reprezentanţi ai ONG-urilor care au persoane cu deficienţe ca membri – va alege cele mai bune patru idei de campanie, pe baza notelor conceptuale trimise de echipele participante.
Selecţia se va face pornind de la urmatoarele criterii: impact, originalitate, sustenabilitate, numar anticipat de participanţi la campanie. Impreuna cu coordonatorul campaniei de advocacy al CED, organizaţiile vor dezvolta notele conceptuale in acţiuni de campanie de advocacy. Fiecare din cele patru echipe finaliste va avea un buget maxim de 1500 Lei pentru punerea in aplicare a campaniei.
Elaborarea şi implementarea campaniei vor avea loc in perioada 1 decembrie 2015 – 30 martie 2016.
Fiecare echipa finalista va cuprinde: un manager de campanie, un cronicar care raporteaza, in mod regulat, cu privire la progresele inregistrate, doi – opt studenţi care se ocupa de diferite module de campanie. Cronicarul fiecarei echipe va actualiza periodic acţiunile şi va prezenta materiale (fotografii / video / materiale informative) pentru a fi incarcate pe site-ul proiectului „Universitaţi all-inclusive”.
Caştigatorii vor fi aleşi pe baza: voturilor echipelor concurente (echipelor nu le este permis sa voteze pentru propriile campanii) – 30%; voturilor ONG-urilor care au ca grup ţinta persoanele cu nevoi speciale – 20%; voturilor membrilor comitetului de selecţie final, romano-elveţian – 50%; comitetul se compune din şapte persoane: un reprezentant al partenerului elveţian; doi reprezentanţi ai beneficiarului de proiect roman; un reprezentant al fiecarei echipe (patru persoane in total).
Calendar competiţie
20 decembrie 2015 – Termen limita de trimitere note conceptuale
10 ianuarie – Anunţarea celor patru echipe finaliste
11 ianuarie – 30 martie 2016 – Elaborarea şi desfaşurarea campaniei de catre echipele finaliste
Pentru mai multe informatii despre competiţie şi pentru obţinerea formularului de nota conceptuala, va rugam sa contactati Centrul Euroregional pentru Democratie la tel. 0356 40 11 39, email: anaclaudia_leu@yahoo.com. Persoana de contact: Ana Leu, Manager proiect.
Proiectul „Universitaţi all-inclusive: Proiect pentru imbunatatirea serviciilor de accesibilizare ale universitatilor, adresate studentilor cu dizabilitati” este implementat in perioada 16 martie 2015 – 15 septembrie 2016. Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.