Simona HALEP, CAMPIOANA la ROLAND GARROS. O victorie nu doar in tenis....

Scris de Timisoara Express | Publicat in 09.06.2018 21:00 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

de Christian Nistor

Victorie imensa astazi a Simonei Halep pe arena Philippe Chatrier la French Open. Romanca s-a impus in faţa lui Sloane Stephens cu 2-1, dupa trei seturi impresionante in care Simona şi-a demonstrat calitatea.

    Cred ca a trecut ceva timp de cand nu am mai avut un prilej de mare bucurie generala. Dar iata ca astazi s-a intamplat ceva cu adevarat important care sa ne deschida ochii spiritului naţional. Reuşita Simonei de astazi de la Paris are o insemnatate mare pentru noi.
In fiecare zi suntem puşi, sau ne punem, faţa in faţa cu indolenţa, cu lipsa dorinţei de a reuşi, cu ”e bine şi aşa” şi cu refuzul de a crede, de a ne increde in succes. In fiecare zi ne segregam şi ne ascudem in baricade pentru ca mai apoi sa ne impotrivim unii cu alţii. Nu asta este competiţia. Nu asta este regula jocului. In finala de astazi, invinsa Stephens ne-a aratat ce este fair-playul, iar Simona pur şi simplu ne-a pus mana in barbie şi ne-a ridicat privirea – inainte cu incredere. O zi cu adevarat a lecţiilor bine predate.
Ce s-a intamplat astazi, reprezinta unul dintre puţinele momente de mandrie naţionala. Astazi putem sa batem puternic cu pumnul in pieptul insemnat de tricolor şi sa ne strigam victoria. Da, a noastra! Simona nu a caştigat doar pentru ea; a facut-o şi pentru noi. Noi, aştia care in fiecare zi pierdem pentru ca nu ne cunoaştem capacitatea şi ne izbim mereu ca o minge de tenis de acelaşi fileu, de noi inşine. In loc sa fim o Simona Halep, care de ani buni lupta, noi suntem o Romanie care ne mulţumim sa scoatem mereu mingea in aut şi ne prabuşim in zgura dorinţelor noastre marunţite de diverse coterii.
Destul cu atenţia orientata spre factorii, pe care ii vedem şi auzim in fiecare zi, care ne distorsioneaza imaginea. Pelicula respectiva nu ne aparţine. Simona Halep ne-a aratat ca putem juca şi in alta liga şi ca putem deveni campioni, nu doar fugari de retrogradare. Simona a fost şi ramane un ambasador al acestei ţari, care ar trebui sa demonstreze ca merita aceasta campioana.
Acum ar trebui sa ardem sub propria lacrima de bucurie pe care o varsam pe obraz dupa finala triumfatoare a Simonei şi sa pastram aceasta amintire, mai intai de toate, ca exemplu de lupta pentru reuşita. Victoria e a celor care nu doar privesc inspre ea. Simona a privit pentru noi şi s-a luptat pentru a ne da acest exemplu. De acum il putem urma, oriunde am fi, oricine am fi, pentru ca succesul nu alege, ci este ales.
Bravo Simona! O mare campioana. Haideţi sa fim şi noi micii campioni ai fiecarei zile!