Sagan, Valverde, Froome!... Pazea ca vin BABAITA si PETRACHE de la Universitatea de Vest din TIMISOARA!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.04.2018 15:12 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

O noua secţie sportiva din cadrul CSU-UVT, infiinţata la sfarşitul anului trecut, a inceput sa lupte pentru obţinerea unor rezultate cat mai bune in intrecerile sportive naţionale şi internaţionale.
Este vorba de tanara echipa de ciclism UVT Devron-West Cycling Team, care a participat weekend-ul trecut la o cursa ciclista in Ungaria, 15. Sajó Péter Emlékverseny, Kisdorog.
Datorita unei strategii foarte bine coordonata de Marius Petrache, echipa a obţinut, prin Mihai Babaiţa, locul 3 la categoria U23 şi locul 7 in clasamentul general.

Echipa are in componenţa sa un numar de şapte ciclişti legitimaţi la Federaţia Romana de Ciclism, pregatiţi de o echipa de cadre didactice specializate din cadrul Facultaţii de Educaţie Fizica şi Sport: lector dr. Tiberiu Puta, conf. dr. Claudiu Avram, lector dr. Cristian Negrea, lector dr. Mirica Nicoleta, asistent univ. dr. Alexandra Rusu, antrenor de ciclism Alex-Drilea Apetrei, director sportiv Florent Horeau, cu un palmares deloc de neglijat in ciclismul romanesc şi internaţional.

Marius Petrache (categoria Elite): ciclist complex, iubitor al ciclismului de şosea, velodrom, ciclocros, MTB. Component al Lotului Naţional de Ciclism, campion naţional in ultimii doi ani la proba de şosea fond 2016-2017, cu un total de 29 de titluri de campion naţional al Romaniei la diferite discipline. A reprezentat ţara cu mandrie la Balcaniada, Campionatele Europene de şosea, Velodrom şi Campionatele Mondiale;

Mihai Babaiţa (categoria U23): deţinator al titlului de Campion Naţional pe Velodrom (2014), al titlului de campion naţional al Romaniei (fond, 2016), medalia de broz la Balcaniada de Velodrom (2016) şi participant la Campionatele Mondiale de ciclism de la Doha (2016);

Gaiţa Madalin (Elite): deţinator a trei titluri de campion naţional la contratimp (2015, 2016, 2017 - categoria amatori), vicecampion naţional (categoria amatori) la proba de fond şi a numeroase clasari pe podium, pasionat de ciclismul de şosea şi MTB;

Emil Chepeţan (U23): deţinator al titlului de campion naţional (categoria amatori) la contratimp individual (2013) şi vicecampion naţional la fond (2013);

Adrian Blagoescu (U23), bronz la Campionatele Naţionale fond (2017 - categoria de amatori) şi multe clasari pe podium la concursurile naţionale, precum şi tinerii ciclişti Caragel Robert şi Sergiu Bacalov (categoria U23).

„Sunt convins ca vom auzi tot mai des de tanara echipa de ciclism a UVT. Daca ne uitam la membrii sai, vedem foarte mult potenţial, oameni dedicaţi ciclismului de performanţa. Clubul nostru sportiv a crescut pe toate ramurile sale şi de multe ori concureaza cot la cot cu cluburi de tradiţie la nivel naţional, in contextul in care financiar şi logistic suntem de multe ori depaşiţi. Compensam prin oameni dedicaţi, care dincolo de implicarea profesionala, pun mult suflet in ceea ce fac”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Secţia de Ciclism a CSU-UVT este prima secţie universitara de profil afiliata Federaţiei Romane de Ciclism.