Primul CAMPIONAT EUROPEAN de ATLETISM gazduit de ROMANIA va fi la TIMISOARA. Unde va veni si poloneza care a alergat 259,991 km...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 17.04.2018 16:44 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Prima editie gazduita de Romania a unui campionat european de atletism intra pe ultima 100 de metri.
Campionatul European de 24 de Ore Alergare de la Timisoara atrage un numar record de tari participante.
La competitie vor fi prezente 30 de tari, reprezentate de 180 de atleti.
In Romania va sosi si detinatoarea recordului mondial feminin la proba de 24 ore alergare, poloneza Patrycja Bereznowska (259,991 km).
In urma finalizarii inscrierilor, la Campionatul European de 24 de Ore Alergare de la Timişoara vor fi prezenti 180 de atleţi din 30 de ţari europene ca Germania, Bosnia şi Herţegovina, Irlanda, Cehia, Grecia, Finlanda, Austria, Norvegia, Ungaria, Suedia, Ucraina, Belarus, Lituania, Marea Britanie, Danemarca, Polonia, Bulgaria, Italia, Franţa, Spania, Olanda, Croaţia, Macedonia, Estonia, Turcia, Slovenia, Belgia, Letonia, Serbia şi Romania.
Raportat la numarul de ţari, este cel mai mare Campionat European de pana acum, cu un numar record de 30 de ţari participante.
Atletii vor fi insotiti de antrenori, manageri de echipa, oficiali, in acest fel numarul persoanelor din delegatiile straine ajungand la 320 de persoane.
Tabloul atletic al delegatiilor asteptate este divers.
Vom intalni loturi ale unor tari cu istoric bogat in ultraatletism, cum ar fi Franţa (6 atleţi şi 6 atlete), Germania (6 atleţi şi 5 atlete), Ungaria (6 atleţi şi 4 atlete), Marea Britanie (6 atleţi şi 3 atlete) si tari cu delegatii mai mici, in care ultraatletismul incepe sa prinda puteri si devine din ce in ce mai atractiv, cum ar fi Letonia (3 atleţi şi 3 atlete), Bulgaria (2 atleţi şi 1 atleta), Serbia (2 atleţi).
Romania se mandreste cu prima echipa nationala care o va reprezenta la un Campionat European de 24 de ore alergare.
Lotul Romaniei este compus din:
6 atleţi:                        3 atlete:
Florin-Sebastian Ioniţa                    Mara Guler
Razvan Farkas                        Floricica Neacşu
David Iancu                        Ana-Maria Roşioara
Bogdan Ofiţeru
Mihai Pantiş
Claudiu Gorgan

Vineri, 13 aprilie 2018, traseul Campionatului European de 24h de alergare a fost masurat cu atentie de Christian Delerue - masurator internaţional IAAF de gradul A.

Pentru masurare s-a folosit aparatul „Jones Counter”, omologat de IAAF, folosit pentru masurarea traseelor de alergare pe şosea.
Aceste pregatiri anunta intrarea in linie dreapta pentru Campionatul European de 24 de Ore de Alergare.
Sunt asteptati la Timisoara toti cei care doresc sa vada o competitie europeana de calibru si sa asiste la un moment istoric: primul campionat european de atletism gazduit de tara noastra.

„Tin sa subliniez inca o data importanta acestui moment. Ne aflam inaintea startului primei competitii europene de atletism gazduita de Romania, organizata de Federatia Romana de Atletism in parteneriat cu clubul sportiv local Super Sports Club. Este momentul in care vom demonstra ca Romania este capabila sa se ridice la standardele impuse de organizatiile internationale si poate fi o gazda perfecta pentru competitiile de atletism. Ne dorim ca in anii urmatori sa organizam competitii internationale de anvergura de alergare montana, urmand ca, in urma modernizarii stadioanelor cu pista de atletism, sa atragem si competitii majore de atletism de pista.”  Florin Florea - Presedintele Federatiei Romane de Atletism.

Inaintea startului Campionatului European de 24 de Ore de Alergare, joi, 24 mai, organizatorii ii asteapta pe toti cei interesati la un seminar cu tema „The mindset of High Performers”, unde vor fi prezenti ca vorbitori ultramaratonişti de top care le vor dezvalui celor prezenti obiceiurile, mentalitatea şi strategiile prin care reuşesc sa uimeasca o lume intreaga.