EXCLUSIV. Cum erau executati, in BANAT, DUSMANII INVERSUNATI ai DEMOCRATIEI POPULARE, chiaburii TERORIŞTI!...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 07.04.2018 08:23 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Trecut-au anii peste democraţia originala din Romania şi degeaba.
O mare parte dintre atrocitaţile care s-au intamplat pe vremea comunismului raman tot la stadiul de groapa  comuna...
Iata inca un exemplu, dintre nenumaratele, pe care tacerea PSD s-a aşezat peste pamantul reavan al mormintelor  uitate. I-au uitat pana şi oamenii locului...

Zgribeşti este un sat in comuna Ştiuca din judeţul Timiş, Banat, Romania.
Este o localitate situata la limita dintre judeţele Timiş şi Caraş-Severin, intr-o zona de deal.
Pana in anul 1968, cand s-a realizat noua impartire administrativ-teritoriala, in localitatea Zgribesti a fost  centrul de comuna, cu satele apartinatoare Salbagel, Zorile, Zorlincior.

La 7 aprilie 1950, la Tribunalul Militar din Timisoara, a inceput procesul „bandei de teroristi“ din zona  comunei Zgribesti.
Ion Gaju a fost condamnat la moarte prin impuscare, iar Ion Vernica si Petre Ciuca, la temnita.
Au fost invinuiţi ca au oprit... secerişul.

A aparut chiar şi un articol in presa vremii, la 22 aprilie 1950, in Scanteia, organul central al Partidului  Muncitoresc Roman.
Era intitulat CONDAMNAREA UNOR CHIABURI TERORIŞTI:
”Tribunalul Militar din Timişoara a judecat procesul bandei de terorişti din regiunea comunei Zgribeşti, judeţul  Severin, compusa din elemente chiabureşti, vechi infractori şi duşmani inverşunaţi ai regimului de democraţie  populara, care au terorizat in repetate randuri ţaranii muncitori din regiune.
In ziua de 24 august 1949, inarmaţi cu puşti, pistoale, mitraliera şi grenade, bandiţii Ioan Gaju, Ion Vernica  şi Petre Ciuca au atacat aria comunei Zgribeşti, tragand asupra muncitorilor agricoli, maltratand pe mecanic şi oprind secerişul.
Fugiţi in padure, ei au fost prinşi inca in aceeaşi zi, cu sprijinul ţaranilor muncitori din comuna.
Tribunalul Militar din Timişoara a condamnat pe Ioan Gaju zis Mihuţ la moarte prin impuşcare, pe Ion Vernica zis  Pom la 3 ani inchisoare, iar pe Petre Ciuca zis Duru la 4 ani inchisoare.