Vin AMERICANII... The United States Army Europe Band & Chorus la TIMISOARA...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.04.2018 17:31 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ambasada Statelor Unite a anuntat concertele Orchestrei si Corului Fortelor Terestre Americane Stationate in Europa (The United States Army Europe Band & Chorus) care vor avea loc in perioada 30 aprilie – 2 mai la Timisoara si Sibiu.  

Concertele vor include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bela Bartok si Leonard Berstein.  

Orchestra, aflata sub comanda Lt. Col. Dwayne Milburn, este stationata in Sembach, Germania, si a fost infiintata in 1940.   Orchestra are in componenta 65 de grupuri de concert si fanfara, 35 de grupuri pentru muzica de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzica dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade si ansambluri de muzica de camera.

Alaturi de Corul Soldatilor USAREUR, Orchestra este in prezent a treia organizatie muzicala ca marime a Armatei SUA, membrii sai avand statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane in Europa.  
Ei sunt alesi prin concurs si sunt muzicieni profesionisti, absolventi ai unor universitati si conservatoare de muzica prestigioase din Statele Unite.

Corul Soldatilor USAREUR se afla sub comanda Cpt. Aaron Morris si a fost infiintat in 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentatii muzicale, dovedindu-se rapid a fi un instrument de succes in promovarea relatiilor cordiale dintre comunitatea americana din Europa si natiunile gazda.

Spre deosebire de colegii lor din orchestra USAREUR, membrii Corului Soldatilor nu trebuie sa fie muzicieni profesionisti.
Selectia se face prin auditii extrem de competitive la care participa soldati din toate structurile Armatei SUA.
Acestia urmeaza apoi o pregatire intensa in dans, teatru si muzica.
The USAREUR Band & Chorus au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, in cadrul unor turnee in tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.  

Concertele vor avea loc dupa cum urmeaza:
# Timisoara  – 30 aprilie, Filarmonica Banatul Timisoara, Sala Capitol (adresa: Bd. C. D. Loga, nr.2)  – ora 19:00  
# Sibiu – 2 mai,  Filarmonica de Stat Sibiu, Sala Thalia (adresa: Strada Cetatii, nr. 3 – 5) – ora 19:00
Intrarea este gratuita, pe baza biletelor ridicate de la casele de bilete ale celor doua filarmonici.