In timp ce PSD si GUVERNUL ROMANIEI se lupta cu fantomele STATULUI PARALEL, uite ce se construieste in SERBIA. La doar 365 km de TIMISOARA!...
Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.12.2017 09:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina
In ultimii ani, sarbii sunt tot mai prezenţi in Timişoara.
Chiar daca nu fac parte inca din Uniunea Europeana, in Serbia se investeşte şi se construieşte in sectorul turismului.
Şi, mai ales, vine pe la Timişoara pentru a face cunoscute romanilor unde şi cu ce sunt aşteptaţi oaspeţii care viziteaza Serbia.
Astfel, a venit randul celei mai importante zone turistice montane din Serbia, care se afla in plin proces de rebranding şi ii aşteapta pe romani cu oferte speciale şi extrem de variate.
Zlatibor este un munte intins cu povarnisuri usoare, de o frumusete exceptionala, cu o clima blanda si placuta, pasuni abundente traversate de parauri si raulete de munte si paduri de pin.
Se afla in Serbia de Sud-Vest, pe directia Belgrad – Marea Adriatica, la o distanţa de 365 de km de Timişoara, 230 km de Belgrad si la 25 km de Užice.
Altitudinea medie a muntelui Zlatibor este de 1000 m si este inconjurat de varfurile Tornik (1496m), Murtenica-Brijač (1480m), Čigota (1422m), Viogor (1281m) si o multime de alte piscuri mai mici.
Podisul Zlatibor se margineste cu raurile: Uvac, Kamiša si Sušica.
In ultimii ani, Zlatibor şi-a diversificat oferta turistica cu atracţii noi, oferind oaspetilor o multime de posibilitati pentru satisfacerea necesitatilor de relaxare şi distracţie.
S-au construit terenuri sportive, de fotbal, de tenis, sali de evenimente sportive, piscine deschise si inchise, centre spa, lifturi si partii de ski pe Tornik si Obudojevica, precum si un sistem de zapada artificiala si un telescaun modern cu sase scaune pe Tornik.
Numarul de locuri de cazare in hoteluri si case de odihna este de peste 4.500, iar in unitatile de cazare private de peste 15.000, ceea ce insumeaza o capacitate totala de aproape 20.000 de locuri de cazare.
In cursul anului, se deruleaza si un program cultural bogat, cu evenimente precum Targul de mezeluri din Mačkata “Pršutijada”, Targul de tuica de casa “Rakijada”, Adunarea Vanatorilor din Serbia, Adunarea trompetistilor si Festivalul creţiei populare, Colonia de arta plastica, Revelionul in Piata Regala.
Turiştii pot opta pentru excursii spre alte destinatii interesante ca Sirogojno, Pestera Stopića, Mokra Gora, Bajina Bašta, Rezervaţia Uvac, Mileševo si altele.
Amplasat in centrul oraşului Zlatibor, inconjurat de paduri de pini, la o inalţime de peste 1000 de metri, Centrul medical "Cigota" este un centru unic in Balcani, specializat pe tratarea tulburarilor glandei tiroide şi nu numai.
Activitatea de baza a complexului este furnizarea de servicii medicale de endocrinologie, medicina nucleara si fizica, renumele Centrului medical "Cigota" trecand graniţele Europei de est şi datorita unui program special de reglementare a greutatii corporale, cunoscut pe plan european sub numele de PROGRAMUL CIGOTA.
Centrul medical "Cigota" este angajat in diagnosticarea completa şi terapia tulburarilor glandei tiroide, diagnosticarea şi terapia bolilor cardiovasculare, diagnosticarea osteoporozei, terapia obezitaţii adolescenţilor şi copiilor, diagnosticarea şi terapia sistemului articular scheletal.
In oferta Centrului medical "Cigota" exista şi alte programe, de relaxare, wellness, program anticelulitic şi multe altele.
Complexul "Cigota" dispune 360 de locuri de cazare in 30 de apartamente, 67 de camere cu un pat, 79 de camere duble, 9 camere cu trei paturi, 2 camere cu patru paturi, o zona de alimentaţie publica moderna formata dintr-un restaurant principal cu 370 de locuri, un restaurant exclusivist denumit SKY OF ZLATIBOR care dispune de 50 de locuri şi un bar cu 90 de locuri.
Astfel, in cadrul Complexului "Cigota" exista condiţii ideale pentru o vacanţa de recreere, hotelul avand anexate o piscina interioara de 25m x 12,5m, o sala de fitness echipata modern, sali de lupta şi terenuri sportive in aer liber pentru diferite sporturi.
In plus, oaspeţii complexului, fie ei pacienţi sau simpli turişti dornici de recreere, au la dispoziţie o biblioteca, galerii de arta, saloane de cosmetica şi coafura, un centru de relaxare cu doua saune finlandeze, baie de aburi, sala de aromoterapie, cazi de hidroromasaj şi un solar.
In timpul sezonului turistic principal se acorda o atenţie deosebita organizarii de evenimente culturale: seri literare, spectacole teatrale, concerte, expoziţii de arta şi multe altele
Tratament pe baze moderne
In zona clinica se realizeaza reabilitarea pacienţilor cu afecţiuni ale glandei tiroide şi alte afecţiuni endocrinologice.
LOCAL
Vezi toate stirile
Nu s-a dat inapoi in a folosi un limbaj total inadecvat unui judecator, „viermi, vipere, hiene”, apelative adresate colegilor ei procurori si judecatori...
citeste toata stirea
In loc sa gaseasca o formula sa modernizeze și sa doteze spitalele orașenești din județul Timiș in funcție și de nevoi, unii bolnavi sunt mai puțin ...
citeste toata stirea
Pana pe 22 martie, cetațenii și actorii locali sunt invitați sa participe la campania de consultare „Alege Prioritațile Orașului Tau!” și sa aleaga cele ...
citeste toata stirea
La 5 ani de la evenimentele din Decembrie 1989, fostul prim-ministru Petre Roman a povestit in revista franceza Paris Match despre dedesubturile operațiunii ...
citeste toata stirea
Asociația Diplomatic Art, in colaborare cu Centrul Cultural German din Timișoara, va invita la expoziția de fotografie Berlin Brigade, semnata de antropologul ...
citeste toata stireaNATIONAL
Vezi toate stirile
In cazul in care se dorește un monitor ieftin pentru calculator, cautarea de informații este primul pas de facut in aceasta direcție. De ce?
citeste toata stirea
In dosarul penal intitulat generic „Revolutia Romana din decembrie 1989”, au fost trimisi in judecata inculpatii: 1. Iliescu Ion, 2. Voiculescu Voican Gelu ...
citeste toata stirea
Salariu mediu net pe luna, lei: companii cu capital privat romanesc 1500, companii cu capital privat strain 3000, companii de stat 2820 (!!!)
citeste toata stirea
Fenomenul "Laura Codruța Koveși", consecința a inculparii ofițerilor acoperiți din mediul de afaceri, "acoperiți" protejați de politicienii corupți - ...
citeste toata stirea
APEL Secției pentru Judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii
citeste toata stireaOPINII
Vezi toate opiniile
In pragul celor 100 de ani de Romanie mare, ne condamnam cu voie la alți 100 de ani de intuneric... și e dezolant ca frați, surori, parinți și copii, oameni de toate felurile, ne adunam intr-un loc care, de fapt, ne separa mai mult.

Coagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.
VREMEA IN TIMISOARA

Umiditate : 97%

Umiditate : 85%
TU CE PARERE AI?
Cine credeți că ar fi fost un bun secretar de partid (PCR) înainte de 1989 în Timișoara?...