SOC pentru PSD!... Eurobarometru. 59 % dintre ROMANI considera ca ROMANIA trebuie sa faca parte din UNIUNEA EUROPEANA!...
Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 23.05.2018 13:55 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina
Cu un an inaintea Alegerilor europene, cel mai recent sondaj Eurobarometru al Parlamentului European confirma creşterea constanta a sprijinului cetaţenilor fata de Uniunea Europeana.
Cel mai recent sondaj Eurobarometru arata ca 67% dintre europeni (comparativ cu 64% in Octombrie 2017, in cadrul studiului Eurobarometru anterior), respectiv 71% dintre romani (61% in Octombrie 2017) considera ca tara lor a beneficiat de pe urma calitaţii de membra a UE. Nivelul de 67% este unul record in ultimii 35 de ani. Studiul a fost efectuat in perioada 11-22.04, prin metoda interviu fata in fata, pe un esantion de 27601 persoane la nivel european (1038 in Romania).
Indicatorul care masoara sprijinul cetaţenilor pentru apartenenta tarii lor la UE a fost in mod constant la un nivel inalt de-a lungul timpului. In 2018, acest nivel se consolideaza, 60% dintre cetatenii UE (fata de 57% in Octombrie 2017) considerand ca apartenenta tarii lor la UE este un lucru bun. 59% dintre romani sunt de parere ca apartenenta Romaniei la UE este un lucru bun, o crestere importanta de 11 puncte procentuale fata de nivelul de 48% inregistrat in Octombrie 2017.
Romanii sunt printre cei mai optimisti in privinta viitorului UE, 52% (fata de 38% in Octombrie 2017) considerand ca lucrurile merg in directia buna in UE, in timp ce media europeana este de 32% (31% in Octombrie 2017). 48% dintre europeni (47% in Octombrie 2017), respectiv 43% dintre romani (42% in Octombrie 2017) cred ca vocea lor conteaza la nivelul UE.
32% dintre europeni, respectiv 43% dintre romani au identificat corect anul 2019 ca an de desfasurare a viitoarelor alegeri europene, in timp ce 50% (55% in Romania ) se declara interesati de acestea. Respondenţii la nivel UE vad procesul Spitzenkandidaten (candidati cap de lista pentru functia de presedinte al Comisiei Europene) drept un element important pentru viata democratica a Uniunii Europene. Aproape jumatate dintre europeni (49%, UE 27 - fara Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord) si 55% dintre romani spun ca acest proces i-ar incuraja sa mearga la vot la urmatoarele alegeri europene. In plus, o larga majoritate (70% in UE 27 si 55% in Romania) considera ca acest proces are sens doar daca este insotit de o dezbatere reala pe teme europene, inclusiv despre viitorul UE.
Referitor la temele pe care si le-ar dori discutate in campania electorala pentru alegerile europene, 49% dintre europeni UE 27 (37% dintre romani) mentioneaza lupta contra terorismului ca prioritate. Alte teme enumerate sunt: combaterea somajului in randul tinerilor (48% in UE 27 si 48% in Romania), imigratie (45% in UE 27 si 22% in Romania), economie si crestere economica (42% in UE 27 si 52% in Romania) protectia mediului si lupta impotriva schimbarilor climatice (46% in UE 27 si 47% in Romania), promovarea drepturilor omului si democratiei (32% in UE 27 si 38% in Romania) si protectia sociala (32% in UE 27 si 37% in Romania).
In ceea ce priveste funcţionarea democratiei in UE, 46% dintre europeni, respectiv 54% dintre romani se declara satisfacuţi in timp ce 55% dintre europeni, respectiv 32% dintre romani se declara satisfacuţi de funcţionarea democratiei din propria tara.
50% dintre europeni, respectiv 42% dintre romani considera ca aparitia unor partide noi care protesteaza impotriva establishment-ului politic NU reprezinta o ameninţare la adresa democratiei, in timp ce 38% dintre europeni, respectiv 45% dintre romani considera ca apariţia acestor partide REPREZINTA o amenintare la adresa democratiei. 70% dintre europeni, respectiv 54% dintre romani considera ca doar a fi impotriva a ceva nu este suficient si nu aduce nicio imbunataţire, iar 56% dintre europeni si romani cred ca aceste forte politice noi pot aduce o schimbare reala.
In general, rezultatele studiului arata o crestere a interesului si a sprijinului fata de Uniunea Europeana, precum si a convingerii ca cetatenii europeni pot influenţa viitorul UE prin participarea la alegerile europene de anul viitor.
EXTERN
Vezi toate stirileEurodeputații avertizeaza asupra campaniilor de dezinformare rusești care sunt principala sursa de informații false in Europa, alaturi de cele provenite din ...
citeste toata stireaDosarul Muhammad și Muhammad contra Romaniei, examinat de Marea Camera
citeste toata stireaCel mai recent raport UNESCO plaseaza Romania in clasamentul global al statelor cu bugetele cele mai mici alocate Educatiei
citeste toata stireaO activista de origine romana risca expulzarea din Italia din rațiuni de amenințare la adresa siguranței publice.
citeste toata stireaParlamentarii și miniștrii UE pot bloca sau debloca finanțarea
citeste toata stireaGHID UTIL
Vezi toate stirileCronicarii otomani vorbesc, in 1714, despre numarul extrem de mare, ca niciodata pana atunci, de pesti din raul cetatii pe care oamenii ii prindeau cu mana.
citeste toata stireaTerminata deja in 1736, era cea mai veche biserica baroc a orasului.
citeste toata stireaNumarul total de alegatori cu domiciliul sau reședința in județul TIMIȘ, structurat pe secții de votare
citeste toata stireaAria naturala cu o suprafața de 279,20 hectare se afla in partea nord-vestica a județului Timiș
citeste toata stirea2011 - populația comunei Bania se ridica la 1.752 de locuitori. 1872 - 2.374 de locuitori...
citeste toata stireaOPINII
Vezi toate opiniileIn pragul celor 100 de ani de Romanie mare, ne condamnam cu voie la alți 100 de ani de intuneric... și e dezolant ca frați, surori, parinți și copii, oameni de toate felurile, ne adunam intr-un loc care, de fapt, ne separa mai mult.
Coagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.
VREMEA IN TIMISOARA
Umiditate : 97%
Umiditate : 85%
TU CE PARERE AI?
Cine credeți că ar fi fost un bun secretar de partid (PCR) înainte de 1989 în Timișoara?...