S-a deschis Loteria Vizelor 2017. Spre SUA. Spre Moscova mai aveti de asteptat!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 01.10.2015 15:42 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina

Ambasada Statelor Unite ale Americii anunta programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2017.
Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispozitia persoanelor care indeplinesc cerinte simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenta permanenta in Statele Unite.
Romania se afla printre tarile participante la programul DV-2017.  
Inregistrarile pentru programul DV-2017 trebuie transmise electronic in perioada care incepe joi, 1 octombrie 2015 la ora 12:00 PM ora de vara a Coastei de Est si se incheie marţi, 3 noiembrie 2015 la ora 12:00 PM ora de iarna a Coastei de Est.
Inregistrarile pe hartie nu sunt acceptate.  
Pagina Departamentului de Stat pentru transmiterea formularului electronic E-DV este  www.dvlottery.state.gov.
Nicio inregistrare nu va fi acceptata dupa orele 12:00 PM, ora de iarna a Coastei de Est a zilei de 3 noiembrie 2015 indiferent de intarzierile cauzate de sistem in perioada de inregistrare.  
Legea permite o singura inregistrare de persoana.
Tehnologia sofisticata folosita de Departamentul de Stat detecteaza inregistrarile multiple.
Daca trimiteti mai mult de o inregistrare de persoana veti fi descalificati.
Participarea la program este GRATUITA.  
Guvernul SUA nu angajeaza consultanti sau servicii particulare din afara pentru a opera programul DV.
Orice intermediari sau alte persoane care ofera asistenta pentru a pregati o cerere de participare o fac fara autorizarea sau consimtamantul Guvernului SUA.
Inregistrarile conforme cu cerinţele de participare vor rezulta in emiterea unui ecran cu o pagina de confirmare care conţine numele şi numarul de confirmare al participantului, pagina care va trebui tiparita.  Aceasta pagina de confirmare va furniza informaţii pe care participantul va trebui sa le foloseasca pentru a verifica electronic statutul inregistrarii sale la secţiunea Entrant Status Check, disponibila la www.dvlottery.state.gov.
Numai participanţii care au informaţiile de confirmare vor putea verifica statutul inregistrarii lor, iar in cazul selecţionarii lor vor putea primi instrucţiuni despre solicitarea vizei şi programarea interviului de viza.  Numarul de confirmare a inregistrarii va putea fi recuperat printr-un link de pe pagina Entrant Status Check folosind adresa de email, numele de familie şi anul naşterii participantului.
Participanţii pot completa şi transmite personal inregistrarea lor sau pot apela la ajutorul altei persoane.
Indiferent daca inregistrarea este trimisa direct de participant sau prin asistenţa unui avocat, prieten sau rude, etc., se poate trimite o singura inregistrare pentru fiecare persoana, iar persoana participanta in programul DV-2017 este responsabila ca informaţiile sunt corecte şi complete.
Toti participantii la program indiferent daca au fost selecţionaţi sau nu, pot sa verifice statutul solicitarii lor pe pagina de internet Entrant Status Check  la www.dvlottery.state.gov.
Aceasta va fi singura modalitate prin care castigatorii din cadrul programului de loterie vor fi instiintati despre selectionarea lor in programul DV-2017.  
Instrucţiunile pentru programul DV-2017 se gasesc pe pagina de internet a Departamentului de Stat la http://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html sau pe pagina de internet a Ambasadei SUA la Bucureşti la http://romania.usembassy.gov/vize/diversity.html