71% dintre tinerii din Romania se simt marginalizati!...
Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 18.05.2016 13:50 | Publicat in EXTERN | Tipareste pagina
Mai mult de jumatate dintre tinerii europeni cu varste cuprinse intre 16 şi 30 de ani se simt marginalizaţi in tarile lor, ca urmare a efectelor crizei economice, dar puţini vor sa emigreze din acest motiv, arata cel mai recent sondaj Eurobarometru, realizat la comanda Parlamentului European.
Sondajul arata ca aproape toţi respondenţii se declara interesaţi sa afle mai multe despre Uniunea Europeana şi felul in care funcţioneaza instituţiile acesteia.
Cercetarea sociologica a fost efectuata intre 8 şi 25 aprilie 2016, pe un esantion de 10.294 de tineri din cele 28 de state membre, cu varste cuprinse intre 16 şi 30 de ani, existand diferente semnificative de la un stat la altul in ceea ce priveste raspunsurile inregistrate.
Sentimente de excludere din cauza crizei
O majoritate absoluta dintre respondenţii din 20 de state membre au declarat ca se simt marginalizati, media la nivel european fiind de 57 (cu un maxim de 93% in Grecia si un minim de 27% in Germania).
Deloc surprinzator, numarul celor care se considera exclusi a fost foarte ridicat in ţarile cele mai afectate de criza economica.
In Romania, 71% dintre respondenti au aceasta parere.
Deşi se simt excluşi, doar 15% dintre tinerii europeni se simt motivaţi sa-şi paraseasca ţara de origine din cauza crizei, deşi raspunsurile variaza considerabil la nivel naţional şi pe acest subiect (1% - Germania, 51% - Cipru, 34% - Romania).
Tinerii Europeni au un interes scazut pentru a lucra sau a studia in strainatate 61% dintre tinerii europeni (51% in cazul Romaniei) nu doresc sa studieze sau sa lucreze intr-o alta ţara UE, in timp ce 32% (44% in cazul Romaniei) ar dori sa faca acest lucru.
La nivelul intregii Uniuni Europene, 88% dintre cei cu varsta intre 16 şi 30 de ani (85% in cazul Romaniei), nu au calatorit niciodata intr-o alta ţara UE pentru a studia sau pentru a munci.
Importanţa cunoştinţelor despre UE şi a participarii la vot la alegerile europene 90% dintre respondenţi (89% in cazul Romaniei) considera ca este important sa invete despre UE şi despre cum funcţioneaza instituţiile acesteia şi puţin peste jumatate (51% la nivelul UE, 37% in cazul Romaniei) considera ca votul la alegerile pentru Parlamentul European este cea mai buna metoda de a participa in mod eficient la viaţa publica a Uniunii.
Social media - "progres pentru democraţie"
Dintre tinerii europeni, care sunt foarte activi pe reţelele sociale, 46% (49% in cazul Romaniei) onsidera ca aceste reţele reprezinta "un progres pentru democraţie, deoarece permit tuturor sa participe la dezbaterea publica".
In schimb, 27% (atat la nivelul UE, cat si al Romaniei) cred ca acestea reprezinta "un risc pentru democraţie, din cauza potentialei utilizari necorespunzatoare a datelor cu caracter personal".
Documente atasate
Unele documente sunt in format PDF si pot fi citite cu ajutorul Adobe Acrobat Reader. Daca nu il aveti il puteti descarca gratuit de pe site-ul oficial Adobe
EXTERN
Vezi toate stirileEurodeputații avertizeaza asupra campaniilor de dezinformare rusești care sunt principala sursa de informații false in Europa, alaturi de cele provenite din ...
citeste toata stireaDosarul Muhammad și Muhammad contra Romaniei, examinat de Marea Camera
citeste toata stireaCel mai recent raport UNESCO plaseaza Romania in clasamentul global al statelor cu bugetele cele mai mici alocate Educatiei
citeste toata stireaO activista de origine romana risca expulzarea din Italia din rațiuni de amenințare la adresa siguranței publice.
citeste toata stireaParlamentarii și miniștrii UE pot bloca sau debloca finanțarea
citeste toata stireaEDITORIALE
Vezi toate stirileIn pragul celor 100 de ani de Romanie mare, ne condamnam cu voie la alți 100 de ani de intuneric... și e dezolant ca frați, surori, parinți și copii, oameni ...
citeste toata stireaAceasta ideologie criminala a reușit prin frica si teroare sa supuna o țara intreaga, dupa ce a eradicat subțirea elita care moștenise patrimoniul de valori ...
citeste toata stireaDaca nu vedeți cum va asasinați viitorul ca națiune și ca romani, mergeți inainte ca o turma fara capatai. Istoria nu așteapta pe nimeni. Romania se ...
citeste toata stireaCoagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.
citeste toata stireaRezoluția PSD este, oricum ai lua-o, o DECLARATIE de RAZBOI impotriva STATULUI PARALEL și ILEGITIM. Daca exista o amenințare a STATULUI PARALEL și ILEGITIM ...
citeste toata stireaOPINII
Vezi toate opiniileIn pragul celor 100 de ani de Romanie mare, ne condamnam cu voie la alți 100 de ani de intuneric... și e dezolant ca frați, surori, parinți și copii, oameni de toate felurile, ne adunam intr-un loc care, de fapt, ne separa mai mult.
Coagularea “strazii” in forme organizate a generat o campanie furibunda de denigrare.
VREMEA IN TIMISOARA
Umiditate : 97%
Umiditate : 85%
TU CE PARERE AI?
Cine credeți că ar fi fost un bun secretar de partid (PCR) înainte de 1989 în Timișoara?...