Voleibalistele de la UVT Agroland TIMISOARA au aflat cum se poate ajunge CAMPION OLIMPIC... FOTO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 27.05.2017 15:24 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Fostul mare voleibalist Vladimir „Vanja” Grbić a fost vineri, 26 mai, prezent la Turneul Final de Junioare la volei, la invitaţia clubului UVT Agroland Timisoara.

Campion olimpic in anul 2000 cu naţionala Iugoslaviei, multiplu medaliat la competiţii europene şi mondiale, Vladimir „Vanja” Grbić a condus şi o scurta şedinţa de pregatire.
Tinerele voleibaliste prezente la Buziaş s-au incazlit cu...baloane.

Fostul campion, nascut la mai puţin de 100 km de Timişoara, la Klek, şi-a spus punctul de vedere cu privire la cum ar trebui sa decurga pregatirea tinerilor:

    "In mod normal, in momentul de faţa, mulţi antrenori vorbesc doar despre tactica, toţi işi doresc sa caştige. Parinţii platesc, iar tehnicienii vor sa le ofere in schimb performanţa. Total greşit din punctul meu de vedere. Pana la 15 ani, copiii nu ar trebui sa fie angrenaţi in competiţii. Ei trebuie sa joace, trebuie doar sa gaseasca placerea de a petrece timp alaturi de alţi copii in teren. Prima mea medalie a fost la o competiţie balcanica, aveam 18 ani. Ca junior nu am avut performanţe notabile. Apoi am caştigat tot, am jucat cu aceeaşi placere pana la 39 de ani. Mereu mi-a placut sa joc volei. Antrenorii trebuie sa inţeleaga ca sunt cateva etape ale dezvoltarii prin volei. Copiii de 8 sau 9 ani trebuie sa joace cu mingi mai uşoare, sunt multe lucruri de urmarit şi trebuie in sprecial sa aducem tinerii spre volei, nu sa cautam doar performanţa. Voleiul trebuie sa fie o placere".