ROMANIA, un NUME de RESPECTAT in DANSUL SPORTIV MONDIAL. MEDALII si EVOLUTII dintre cele mai... stralucitoare!

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 17.05.2017 08:24 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Sfarşitul saptamanii trecute a fost unul bogat in competiţii de dans sportiv, motiv perfect pentru  sportivii din Romania sa-şi demonstreze inca o data pregatirea excelenta şi sa confirme trendul ascendent al dansului sportiv romanesc, informeaza Federaţia Romana de Dans Sportiv.

Probabil cea mai importanta competiţie a fost cea de la Salaspils-Letonia, acolo unde s-a desfaşurat  Campionatul Mondial Under 21 Standard.
Romania a fost reprezentata la acest eveniment de perechea Paul Rednic – Roxana Lucaciu, dansatorii noştri reuşind un loc pe podium şi cucerirea medaliilor de argint.

Un alt concurs remarcabil a avut loc la Chişinau, acolo unde s-a desfaşurat Campionatul European de  Tineret Latin.
La aceasta competiţie, Romania a avut doua perechi in finala, Eduard Coman – Irina Tudorache incheind intrecera pe locul II primind medaliile de argint, iar Vlad Ene – Otilia Gologan au fost medaliaţi pe locul IV.
In dansul sportiv, toate perechile finaliste sunt medaliate.
La evenimentul din capitala Republicii Moldova s-a desfaşurat şi concursul WDSF Open Youth Latin, acolo  unde perechea compusa din Eric Marius Niţu şi Antonia Ioana Iosub a dansat finala şi s-a clasat  pe VI, pereche care a caştigat competiţia de Juniori II Latin.

In acelaşi timp, la Debrecen, in Ungaria, s-a derulat Cupa Europeana pentru Adult Latin, eveniment la  care perechea Şerban Rotaru – Daniela Apatiei s-a clasat pe locul VI in finala.

Un alt succes romanesc a fost inregistrat la Tbilisi, Georgia, la concursul WDSF World Open Adult Latin  prin perechea Alexandru Ion – Diana Toma, care a reuşit o clasare pe locul III şi adjudecarea  medaliilor de bronz.
Ultima reuşita a fost realizata de perechea Ştefan Grigore – Laura Filipescu, care a dansat finala WDSF  World Open Adult Latin de la Varna (Bulgaria), unde s-au clasat pe locul IV.

Weekendul urmator, 21-22 mai, reprezinta o mare provocare pentru dansatorii sportivi romani, pentru ca  in capitala, mai precis la hotel Pullman, se va desfaşura o noua ediţie a renumitului concurs organizat  de Mihai Petre, Romanian Open 2017 WDSF International Open Standard şi Latin, un eveniment ce va reuni  la start cei mai buni dansatori sportivi romani ai momentului, dar şi nume celebre in dansul sportiv  mondial, perechi de top ce vor asigura un spectacol de gala garantat.