ROMANIA DANSULUI SPORTIV in finala JOCURILOR MONDIALE...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 02.08.2017 08:53 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

La Wroclaw, in Polonia, la finalul lunii iulie, au fost programate Jocurile Mondiale 2017 – The World Games, organizate de International World Games Association, un eveniment care se desfaşoara odata la patru ani şi care desfaşoara intreceri pe mai multe discipline sportive.

Intre acestea, dansul are o paleta larga de exprimare cuprinzand cinci secţiuni: dansurile latino-americane, standard, breakdance, salsa şi rock acrobatic.

Romania a fost reprezentata la primele doua secţiuni de perechile campioane calificate la aceste „jocuri” alaturi de alte 24 de perechi la nivel mondial.
Perechea campioana a Romaniei, Paul Moldovan – Cristina Tatar, fosta multipla campioana mondiala de tineret şi deţinatoarea locului 13 mondial, a reuşit performanţa de a se califica in finala acestei secţiuni acolo unde s-a clasat pe locul VI.

La cealalta secţiune, standard, perechea campioana formata din Paul Rednic şi Roxana Lucaciu, locul 46 mondial, a ajuns pana in faza semifinalelor, unde a incheiat competiţia pe locul VIII.

O prioritate pentru Federaţia Romana de Dans Sportiv in perioada imediat urmatoare este dezvoltarea diviziei breakdance, aceasta disciplina devenind olimpica şi care va fi prezenta la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018.