ROMANIA, CAMPIOANA MONDIALA la... FOTBAL! A invins ANGLIA in finala care s-a jucat in BRAZILIA... VIDEO

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 09.07.2017 11:46 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Echipa Romaniei a scris istorie in Brazilia, devenind campioana mondiala la cea de a doua ediţie a Neymar Jr’s Five, cel mai mare campionat de fotbal 5-la-5.
TAO United a obţinut victoria in faţa milioanelor de fani care au urmarit transmisiunea live de pe redbull.tv, dar şi a superstarului brazilian Neymar Jr. şi a lui Gabriel Jesus.
Neymar Jr. a fost gazda finalei mondiale Neymar Jr´s Five, sarbatorind magia fotbalului de strada in oraşul lui natal, Praia Grande.
 
Peste 100.000 de jucatori din 53 de ţari s-au batut pentru un loc in finala mondiala din Brazilia, insa nicio echipa dintre cele ajunse in finala nu a putut opri catalizatorul echipei din Romania, care a reuşit sa se impuna in finala in faţa Angliei, o ţara cu tradiţie in fotbal.
 
Finala a fost una foarte intensa.  
La finalul celor zece minute de joc regulamentare, scorul era 0-0, decizia fiind data de Golden Goal – 1-la-1.
Contraatacul romanului Silviu Radu a fost cel care a adus victoria Romaniei, dupa ce englezul Kaine Wright avusese o posesie indelungata a balonului şi a ratat şutul catre poarta.
 
Imediat dupa caştigarea finalei, Neymar Jr., impreuna cu jucatorul de la Manchester City, Gabriel Jesus, şi fostul capitan al echipei naţionale a Franţei, Djibril Cissé, dar şi alţi doi prieteni apropiaţi de-ai lui Neymar au jucat un meci amical impotriva echipei Romaniei.
Echipa Romaniei a fost prima care a deschis scorul impotriva echipei lui Neymar, conducand trei sferturi din meci cu 2-0, insa in ultimele doua minute, adversarii, au revenit şi au intors scorul la 3-2, in favoarea lor.
 
“Ma bucur ca am reuşit sa gazduiesc pentru a doua oara finala mondiala la institutul meu de fotbal din Brazilia. Sunt o mulţime de jucatori din intreaga lume care işi dedica multa pasiune pentru acest sport şi asta nu face decat sa fiu mandru ca ii pot reuni pe acelaşi teren şi sa le dau şansa sa joace fotbal amator la un alt nivel”, a spus Neymar.
 
Peste 100,000 de jucatori de pe şase continente au participat in calificarile Neymar Jr’s Five in cele peste 350 de etape de calificari.
Echipa Romaniei, campioana mondiala din 2017, a caştigat şi o excursie la Barcelona, acolo unde vor merge in vizita la Neymar, işi vor petrece timp impreuna şi il vor vedea pe starul brazilian in acţiune, pe gazonul de la Camp Nou.