Mircea SANDU, NASUL fotbalului romanesc, ACUZAT de DIICOT de DELAPIDARE si SPALARE de BANI

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 24.05.2017 14:02 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism –  Structura Centrala au dispus efectuarea urmaririi penale faţa de suspecţii  Petculescu Bogdan, Sandu  Mircea, Tetelman Ziv-Asher si Tetelman Puiu, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui  grup infractional organizat, delapidare si spalare de bani.

In cauza, exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2009-2010, suspectul Sandu Mircea a initiat si  constituit impreuna cu suspectii Petculescu Bogdan, Tetelman Ziv-Asher si Tetelman Puiu, un grup  infractional organizat care a avut ca scop insusirea din patrimoniul Federatiei Romane de Fotbal a  sumei de 740.000 euro, provenita din incheierea unui contract de executie lucrari avand ca obiect  constructia unui centru de fotbal pe raza localitatii Buftea, judetul Ilfov.

In vederea atingerii scopului infractional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul caruia au  fost incheiate succesiv contracte de antrepriza si subantrepriza intre mai multe societati comerciale  controlate de catre membrii grupului infractional, prin intermediul carora au fost transferate sumele  de bani provenite din contractele incheiate cu Federatia Romana de Fotbal.
O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor gruparii infractionale disimulate sub forma “restituire imprumut asociat”, “dividende”, etc.

La data de 24.05.2017, suspecţilor li s-au adus la cunoştinţa calitatea procesuala şi acuzaţiile,  in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.