CICLISTII pot concura pe CEL MAI DINAMIC si RAPID TRASEU de XCO din BANAT

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 24.07.2017 11:55 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

La Timisoara, va avea loc in acest an inca o etapa din cadrul campionatului national de sport Cupa Cetatilor, etapa a 14-a, de la Padurea Verde, pe data de 3 septembrie 2017.

De la ora 9, in 3 septembrie, pe pajistea din fata Muzeului Satului Banatean de la Padurea Verde, participantii deja inscrisi din Austria, Germania, Ungaria si Turcia vor lua startul pe cel mai dinamic si rapid traseu de XCO din Banat.
Evenimentul este la editia a 14-a editie, primul concurs de acest fel fiind inceput in toamna anului 1998 tot la Padurea Verde.

Concursul este cu participare internationala, fiind trimise deja invitatii cluburilor din zona euroregiunii DKMT (Dunare, Cris, Mures, Tisza – Romania-Serbia-Ungaria), fiind asteptati in jurul a 400-500 de participanti si cel puţin 1.500 de spectatori.
Concursul este inregistrat in calendarul competitional national de CICLOCROSS, competitie organizata de FEDERATIA ROMANA DE CICLISM.

Concurentii se vor alinia la start dupa ce in prealabil s-au inscris online pe www.gratzu.ro. Parcursul cuprinde trasee de poveste, şi ca peisaj, si ca diversitate, cu o lungime de la 500 m, 9 km, 15km, 30 km sau 45 km, in functie de categoria de varsta la care sunt inscrisi.

Categoriile de concurs si de premiere - vezi Galeria Foto

Vor fi 2 puncte de alimentare si arbitraj pe traseu, unde sportivii se vor putea rehidrata cu apa, energizante, banane si apa rece.
Pe langa competitia de ciclism, se lanseaza si un concurs pentru fotografi, incurajati sa faca poze cat mai frumoase, ele urmand apoi a fi votate pe pagina de concurs, cel mai votat fotograf urmand a fi premiat.
Evenimentul sportiv va avea şi un ecran LED de 6/8 metri, ecran pe care vor rula spoturi video ale sponsorilor, filmari live din cursa, finish-ul precum si spoturi de promovare.