ACS POLI TIMISOARA nu a mai beneficiat de nici un BAN PUBLIC din 2015! Nu e ca la VOLUNTARII lui PSD PANDELE&FIREA!...

Scris de Vlad Turburan | Publicat in 10.07.2017 12:44 | Publicat in SPORT | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Nicolae Robu:

”CUM STAU LUCRURILE, DE FAPT, CU FINANŢAREA ECHIPEI DE FOTBAL POLI?
Constatand ca tot felul de locali şi naţionali intoxica opinia publica in privinţa finanţarii echipei Poli, fac urmatoarele precizari:
1. Proiectul ACS Poli a fost iniţiat de mine in 2012, avand, de-atunci, in prezent şi in viitor toata susţinerea mea, desigur, in limitele legii
2. Echipa a evoluat in acest rastimp dupa cum urmeaza:
a). Doua ediţii in Liga 2: 2012/2013 şi 2014/2015
b). Trei ediţii şi acum urmeaza a patra in Liga 1:
2013/2014
2015/2016
2016/2017
2017/2018
3. In tot acest rastimp, m-am zbatut aproape de unul singur sa-i asigur finanţarea. Pana in 2015, a fost mai simplu, o buna parte din finanţare provenind de la bugetul local al Timişoarei, in urma votului reprezentanţilor cetaţenilor in Consiliul Local, consilierii locali. Din 2015, echipa nu a mai beneficiat de niciun ban public, urmare a "bunavoinţei" Curţii de Conturi Timiş (in tot acest timp, la Voluntari, Chiajna, Iaşi, Targu-Mureş etc. s-au dat bani caţi s-a dorit, fara nicio problema!)
4. Anul trecut, clubul a avut o mulţime de plaţi scadente din categoria celor care, neefectuate la timp, ar fi condus la noi penalizari in puncte, care ar fi fost, la propriu, letale. S-au efectuat toate!
5. Concentrarea pe plaţile de la punctul 4 a condus la cumularea unei datorii importante la stat, singura datorie pe care clubul o mai are astazi.
6. In condiţiile existenţei datoriei catre stat menţionate, juriştii din Primarie considera ca nu este permisa de lege finanţarea de la bugetul local, chiar daca ea ar fi folosita exclusiv pentru susţinerea activitaţii sportive (evident: spre inainte) şi nu pentru plata datoriei. Pentru ca legea nu este clara in acest sens (Legea 69 din 2000), am solicitat sa se ceara lamuriri din partea Ministerului Finanţelor Publice.
7. Aşadar, NU S-A OPRIT NICIO FINANŢARE LA ACS POLI, ATÂT DOAR CA INCA NU S-A RELUAT FINANŢAREA DEJA OPRITA DE MULT, DIN 2015!
8. Ii asigur pe jucatori, antrenori etc. ca in aceasta saptamana işi vor primi salariile pe cele trei luni restante, de indata ce LPF ne va vira banii.
9. Ii mai asigur ca ma voi zbate cel puţin la fel ca in anii precedenţi pentru a atrage bani din sectorul privat şi sunt convins ca nivelul de finanţare de anul trecut va fi minimal atins şi in acest an!
10. Drept urmare, jucatorii şi antrenorii trebuie sa fie concentraţi numai pe pregatire şi pe obţinerea de puncte, rasplata pentru asta venind sigur! Chiar daca, uneori, cu mici intarzieri! Fiţi cu toţii convinşi ca pentru Poli facem tot ce ne sta in putinţa legal!
11. Hai Poli!”...