Exista o Romanie a turmei care-i duce in spate pe privilegiati...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 02.08.2015 19:02 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Doua chestii mi-au atras atenţia in saptamana care tocmai s-a incheiat şi care nu au fost mestecate mai deloc de opinia publica.

Cea dintai, cand fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie, a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti dupa ce a suferit un accident vascular.
Pacientul a fost internat iniţial la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa Targu-Jiu, insa medicii au decis ca Nicolae Mischie sa fie transportat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala.
Va spun din experienţa proprie: nici un amarat de cetaţean din Romania, cu atat mai mult din Oltenia, nu ar beneficia de aşa atenţie din partea sistemului sanitar.
Inca o dovada, pe langa multe altele, ca sistemul este creat şi funcţioneaza doar pentru privilegiaţi.

A doua chestiune a fost cand ministrul Educaţiei, Sorin Cimpeanu, a anunţat ca, din luna septembrie, invaţamantul particular acreditat, obligatoriu, va fi finanţat de la bugetul de stat.
Acest lucru ar putea duce la scaderea taxelor platite de parinţi, zice ministrul care bate campii.
Dar daca scad taxele va fi decis de instituţiile respective...
Este vorba de o alocare, aşa, rectificat, de 32,6 milioane de lei pentru ce a mai ramas din anul 2015.
Nu poţi sa nu te intrebi daca s-au rezolvat cumva problemele invaţamantului de stat romanesc?...
Nici nu mai merita sa-şi puna nimeni intrebarea despre cine a avut forţa, influenţa şi interese sa finanţeze şcoli particulare.
Poate unul dintre raspunsuri l-a dat, la un moment dat, Ecaterina Andronescu, unul dintre groparii invaţamantului romanesc, cand şi-a dorit ca la facultate sa mearga şi elevii fara bacalaureat...

Morala este evidenta. Ca şi in cazul majorarii salariilor la tot felul de categorii privilegiate, in vreme ce milioane de pensionari traiesc din pensiile saraciei interesului naţional sau din salarii minime impozitate...

Exista o Romanie a privilegiaţilor. Dar şi o Romanie a turmei care-i duce in spate pe privilegiaţi...