Cine-l mai opreste pe psihopatul de Putin?...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 28.09.2015 22:33 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Pentru cine inca mai are vreun semn de intrebare, trebuie spus limpede şi clar: Vladimir Putin este un psihopat, caruia-i place sa faca pe Stalinul cu faţa umana al lumii.
Şi mesajul lui de la tribuna ONU a confirmat-o inca odata.
In primul rand, Vladimir Putin este, fara nici o indoiala, un dictator. Iar Rusia nu poate fi altceva, evident, decat o dictatura.
Vladimir Putin nu mai este preşedinte din 2008, cand s-a incheiat al doilea mandat al lui. De atunci este dictator.

Vladimir Putin s-a aratat deranjat, de la tribuna ONU, cum o ingerinţa agresiva din strainatate in Orientul Mijlociu a dus la aceea ca, in locul reformelor, instituţiile democratice şi modul de viaţa au fost pur şi simplu distruse.
Ca in loc de triumf al democraţiei şi de progres au aparut violenţa, saracia, catastrofa sociala, iar pe drepturile omului, inclusiv pe dreptul la viaţa, nu se pune preţ deloc.
A vorbit cumva de Crimeea şi de Ucraina?... Nu, acolo este triumf al democraţiei cat incape, progres şi pe dreptul la viaţa se pune preţ de moare lumea...
Vladimir Putin mi-aduce aminte tot mai mult de Charlie Chaplin şi globul pamantesc, numai ca in locul unui Hitler parodiat, il vad pe ţarul de la Kremlin, care se joaca de-a buricul nemuritor al planetei.
Nu-l aud pe Vladimir Putin vorbind de reforme, instituţii democratice şi modul de viaţa din Rusia.
O Rusie care trebuie sa şantajeze cu gazele şi resursele naturale pentru a supravieţui economic. Altfel, Rusia s-ar dezintegra.
Pe Vladimir Putin nu-l intereseaza sa construiasca nimic. Nici macar in Rusia.

Pana una-alta, chiar daca şi SUA este departe de a evolua corect şi perfect pe tabla de şah a lumii, prefer ca Romania sa fie calcata de zeci de ori de dictatura americana, decat sa ma calce democraţia ruseasca o singura data...

Vladimir Putin a uitat cum, in ultimele zile ale anului 1979, U.R.S.S. a invadat Afganistanul şi l-a ucis pe presedintele Hafizullah Amin, declansand un lung si sangeros razboi civil pana la retragerea trupelor sovietice de la 15 februarie 1989.
La fel cum a uitat şi ca, de fapt, URSS a fost "co-responsabila" de al Doilea Razboi Mondial şi nu Polonia, cum a afirmat marioneta aia de ambasador la Varşovia, Serghei Andreev.
Iar lagarele de concentrare nu le-a inventat Hitler, ci URSS.
Cand a facut Hitler primul lagar de concentrare, in URSS murisera deja zeci de milioane de oameni in lagarele de concentrare sovietice.

Terorismul trebuie combatut cu o alianţa similara celei anti-Hitler, a afirmat marele carmaci neo-sovietic Vladimir Putin, la New York, la tribuna ONU.
Cum, tovaraşe Vladimir Putin?
In august 1939, Germania nazista şi URSS au semnat un tratat de neagresiune, pactul Ribbentrop-Molotov, care prevedea o poziţie de neutralitate in cazul in care unul dintre semnatari ar fi fost atacat.
Iar protocoalele secrete stabileau in special imparţirea Poloniei intre URSS şi Germania şi anexarea ţarilor baltice de catre trupele sovietice...