Ce-ai face daca ai fi presedintele Romaniei?...

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 29.06.2015 17:25 | Publicat in OPINII | Tipareste pagina

Singurul preşedinte pe care l-a avut Romania dupa 1989 şi care a şi controlat statul roman a fost Ion Iliescu. De la legislativ, executiv şi pana la putere judecatoreasca şi mass-media. Punct.
Singura treaba a societaţii civile, incepand cu 1989, a fost sa fisureze structura de relaţii şi articulaţii pe care Ion Iliescu a reorientat-o şi a duplicizat-o dupa chipul şi asemanarea lui şi a educaţiei moscovite pe care a primit-o de-a lungul timpului.
Emil Constantinescu nu a fost decat o marioneta, un clovn pus la Cotroceni de dragul democraţiei originale şi de ochii lumii.
Habar n-a avut ce inseamna Romania şi nici nu l-a prea durut niciunde de Romania.
Efectiv, n-a mişcat in front şi, drept dovada, la alegerile urmatoare s-a şi retras, ca sa-i lase loc Iliescului cel democratic sa desavarşeasca societatea capitalista multilateral dezvoltata...
Trebuiau vopsite gardurile şi gunoaiele bagate sub preş, ciorile securiste şi comuniste trebuiau preschimbate in papagali de afaceri şi cameleoni politici.

Adrian Nastase aproape ca desavarşise operele complete ale Iliescului şi structurii lui cameleonice, cand s-a trezit preşedinte Traian Basescu.
O vreme s-a crezut ca o da şi asta la pace cu infometaţii Iliescului.
Familia subversiva a Iliescului a fost mereu mare şi infometata, intre dragostea de sine şi loialitatea oarba a celui hranit la ţaţele bolşevice.
Şi au pornit motoarele, fara nici o oprelişte.
Dialogurile şi monologurile au devenit tot mai malefice şi mai... democratice.

Dovada ca haita Iliescului n-a invaţat nimic şi nici nu o intereseaza sa inveţe s-a vazut la alegerile prezidenţiale din 2014.
Cand efectiv gandacul PSD-ului a fost strivit de electorat.
Şi a fost trimis la Cotroceni un Klaus Iohannis care habar n-a avut, şi nu are nici in prezent, de dimensiunile şi subteranele viesparului in care a fost aruncat.
Cu structura genetica de neamţ, fasonat pe model ardelenesc, Klaus Iohannis nu poate schimba ce nu cunoaşte.
Este ca şi cum te-ai fi nascut la Londra şi te duci sa schimbi Brooklynul newyorkez...

Chiar daca ai ajuns preşedinte chiar şi dupa ce Victor Ponta şi PSD te-au facut şi traficant de copii, nu inseamna ca baieţii au renunţat şi au fugit din ţara.
E o chestie de supravieţuire.
PSD, alias haita Iliescului, este in stare sa devoreze şi sa transforme in mocirla absolut orice.
Şi sa mai şi dea impresia ca o face spre binele tau, al cetaţeanului, al palmaşului de la talpa societaţii.
Pana mai ieri, accesele justiţiei erau treburi minore pentru PSD. Deodata, cand au simţit puşcariile pe propria-i piele, s-au gandit şi la drepturile şobolanilor.
Pana mai ieri, daca Traian Basescu a reacţionat la fiecare lovitura, a fost drama naţionala, atentat impotriva culturii şi al bunului simţ, tradare naţionala...
Deodata, Klaus Iohannis a ales sa nu reacţioneze.
Pentru PSD, insa, tot drama naţionala e, atentat impotriva culturii şi al bunului simţ, tradare naţionala...
Doar PSD vrea binele naţiunii, doar generalii lui sunt loiali interesului naţional, doar milionarii in euro de la PSD sunt saraci şi cinstiţi...

Cazanul cu smoala al Romaniei funcţioneaza la capacitate maxima.
Aşa ca intrebarea care se pune este: TU ce-ai face daca ai fi presedinte Romaniei?...

Poate Romania sa devina o democraţie funcţionala?... Ori societate romaneasca nu poate supravieţui fara dictatura şi fara frica?...