Pescarusii psihopati au isterizat Anglia

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.08.2015 14:16 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Pescaruşii au bagat spaima in aceasta vara in Anglia, mai ceva ca in filmul lui Hitchcock, celebrul Pasarile turnat in 1963.

In sudul Angliei, fenomenul pare mai periculos ca niciodata, pescaruşii furand produsele alimentare chiar din mainile turiştilor, scrie publicaţia franceza Le Point.

O batrana a ramas fara hotdog dupa ce un perscaruş i s-a aşezat pe cap şi i l-a smuls din mana.
Pescaruşii ataca chiar şi animalele de companie, o broasca ţestoasa, un chihuahua şi un terrier yorkshire ar fi murit dupa ce au fost atacate in ultima perioada de pescarusi in sud-estul Angliei.

"Cred ca avem o problema", a recunoscut chiar prim-ministrul David Cameron.
Numai ca pescaruşii sunt ocrotiţi de lege, singura modalitate de a-i combate este de a distruge ouale sau de eliberare a rapitoarelor care sa-i ţina la distanţa.

Pana atunci, pescaruşii psihopaţi apar zi de zi in ziarele de scandal, recaştigandu-şi popularitatea de pe vremea cand francezul Eric Cantona juca in Anglia, in 1995, cand a spus ca pescaruşii urmeaza un trauler fiindca ei cred ca li se vor arunca sardine...

”Sunt sigur ca sunt conduse de terorişti", glumeste proprietarul unui chioşc de pe plaja, Cliff Faires, pentru a descrie metoda de atac a pescaruşilor.
Şi adauga: ”Le place totul, cu excepţia lamaii şi a sosului Tabasco”...

”Isteria este nejustificata” - spune Tony Whitehead, purtator de cuvant al Societaţii regale pentru protecţia pasarilor (RSPB): "Exista o problema, dar nu este un motiv pentru a demoniza intreaga specie”...