Mind Control: Cum se incerca CONTROLUL MINTII UMANE in 1950?... Cum se SPALA CREIERELE in SECOLUL 21?...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 13.04.2017 08:14 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

13 aprilie 1953: Directorul CIA Allen Dulles lanseaza programul de control al minţii, MKULTRA.

Proiectul MKULTRA sau MK-Ultra a fost un program secret de cercetare a modificarilor comportamentului uman care a fost administrat de catre Office of Scientific Intelligence din cadrul CIA.

Programul a inceput la inceputul anilor 1950 şi a fost sancţionat in mod oficial in 1953.
I-a fost redus domeniul de aplicare in 1964 şi din nou, mai drastic, in 1967, şi in cele din urma a fost oprit in 1973, spune Wikipedia.

Exista o controversa in ceea ce priveşte folosirea involuntara a cetaţenilor americani şi canadieni ca subiecţi in diferite teste ale proiectului de control al minţii.
MKULTRA a implicat utilizarea a mai multe metodologii de manipulare a diferitelor stari mentale ale oamenilor şi de modificare a funcţiilor cerebrale, inclusiv administrarea mascata de medicamente, in special LSD, şi alte substanţe chimice, hipnoza, privarea senzoriala, izolare, abuz verbal şi sexual, precum si diferite forme de tortura.

Unul dintre voluntarii proiectului a fost şi Ken Kesey, autorul carţii „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.
Cathleen Ann O’Brien este un american care pretinde a fi o victima a Proiectului MKULTRA, un program finanţat de catre Agenţia Centrala de Informaţii pentru a cerceta consumul de droguri in cadrul spionajului.
O’Brien a facut aceste afirmaţii in lucrarile Trance Formation of America (1995) şi Access Denied: For Reasons of National Security (2004), scrise impreuna cu soţul ei Mark Phillips.
O’Brien este una din numeroasele persoane care afirma public ca ar fi supravieţuit unor presupuse programe CIA „de control al minţii”.

Controlul minţii (Mind control), denumita şi spalare a creierului, persuasiune coercitiva sau conversia credinţei, se refera la o gama larga de tactici psihologice folosite pentru a submina controlul unui individ asupra propriilor sale ganduri, comportament, emoţii sau liber arbitrului.
Spalarea creierului şi teoriile de control asupra mintii s-au dezvoltat iniţial pentru a explica modul in care regimurile totalitare au reuşit sa indoctrineze prizonieri de razboi prin propaganda şi tehnici de tortura.
Aceste teorii s-au extins ulterior şi s-au modificat pentru a explica o gama mai variata de fenomene, in special conversiile la noile mişcari religioase.

Pentru obţinerea unui control total asupra individului se acţioneaza pe trei mari direcţii de acţiune: remodelarea comportamentului, restructurarea gandirii şi redefinirea structurii emoţionale.
Acest lucru se realizeaza in trei etape: 1) dezgheţarea, constand in distrugerea totala a vechiului element de identitate a individului (act de comportament, mod de gandire, sentiment); 2) schimbarea, prin inocularea noului element de identitate; 3) reingheţarea, prin fixarea noii personalitaţi a individului, pentru ca ea sa reziste in timp, mai spune Wikipedia.