Locuri de munca in Arabia Saudita: Taietor de capete. De oameni!...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 04.09.2015 10:48 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Regatul ultraconservator al Arabiei Saudite a anunţat o oferta de 8 (opt) locuri de munca: angajeaza calai!
Pentru cine crede ca-i o gluma, trebuie subliniat ca un calau are prevazut in fişa postului taierea de capete. La oameni, bineinţeles...

De la inceputul anului 2015, anunţul fiind facut in luna mai, in Arabia Saudita s-au executat cel puţin 85 de persoane, aproape la fel de multe ca pentru intregul an 2014 - 88, ceea ce plaseaza petromonarhia Arabiei Saudite pe locul 3 in lume, dupa China şi Iran, informeaza publicaţia franceza Le Point.  
Majoritatea celor executaţi au fost implicaţi in crime, insa cel puţin 38 de persoane au fost executate pentru trafic de droguri.

Pentru a raspunde la creşterii dramatice a infracţiunilor, regatul saudit a publicat un anunţ de recrutare a opt noi calai, conform agenţiei de ştiri Reuters.
Intitulat "oficial religios", poziţia nu are nevoie de nici calificare specifica, in fişa postului fiind prevazute şi amputari şi biciuiri pentru cei condamnaţi pedepse pentru infracţiuni "mai puţin grave", cum a descris anunţul publicat pe site-ul de recrutare al Ministerului serviciului public al Arabiei Saudite.
Un formular de cerere, descarcabil in format PDF, indica şi salariul primit de cel care doreşte sa profeseze meseria...
Guvernata de legea islamica a Shariei, Arabia Saudita inca aplica pedeapsa cu moartea pentru viol, omor, jafuri armate şi, de asemenea, pentru traficul de droguri.
De multe ori, condamnatul este executat intr-un loc public, unde este decapitat cu o sabie...