La 700 km de TIMISOARA, mai aproape ca MAREA NEAGRA, se afla CEA MAI FRUMOASA PLAJA de pe coasta MARII ADRIATICE... FOTO

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 15.05.2017 07:36 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

La doar 700 de kilometri de Timişoara, mai aproape decat Marea Neagra, in sudul republicii Muntenegru, se afla Ulciniul, cel mai romantic oraş şi una dintre cele mai atractive staţiuni turistice de pe coasta Marii Adriatice.

Cu o istorie de peste 2000 de ani, Ulcini (Ulcinj) a fost pe rand sub stapanire ilira, romana, bizantina, slava, veneţiana, otomana, muntenegreana, un adevarat melanj de culturi care alcatuiesc patrimoniul unic al oraşului turistic de azi,  fromat la confluenţa Orientului şi Occidentului, Mediteranei şi Europei.

Ulcinj este un oraş din sud-estul statului Muntenegru, situat pe coasta Marii Adriatice, cu 10.828 de locuitori (2003).
Zona este cunoscuta pentru plaja sa lunga de 12 km.
Aici se afla cea mai mare comunitate de albanezi din Muntenegru.
In acest oraş, numit atunci Cita di Dolcinio, a stat prizonier pentru 5 ani scriitorul Miguel de Cervantes.

Şi natura a fost darnica cu acest oraş.
Raul Bojana cu apele sale stravezii in nuanţe de verde-albastrui se varsa in marea de un albastru inchis aproape ireal, formand insula Ada Bojana.

Lacul Şas bogat in peşte, livada centenara de maslini cu peste 80.000 de tulpini, minunatul golf Valdanos, izvoarele termale şi incantatoarea padure de stejari, splendidele plaje lungi şi nisipoase, sunt doar cateva dintre frumuseţile naturale ale locului care merita şi trebuie vazute.   

Cei care şi-au petrecut concediul sau vacanţa de vara la Ulcini, pot sa marturiseasca ca pe tot Litoralul Adriatic nu exista o plaja mai frumoasa.
Apa este limpede şi cristalina, nepoluata, cu valuri mici, iar fundul marii este precum catifeaua: matasos şi curat.   

Ulciniul, oraşul cu cele mai multe ore insorite in Mediterana, este o staţiune balneara naturala, in special pentru tratamentul sterilitaţii, afecţiunilor de astma şi reumatismale.
Este o zona optima pentru sportivii care se antreneaza aici chiar şi in timpul iernii, dar şi o atracţie pentru ornitologi, pentru ca aici vieţuiesc mai mult de 240 de specii de pasari.
Pentru mulţi vanatori, ornitologi, pescari şi sportivi din Muntenegru şi strainatate, acest oraş reprezinta destinaţia de vis.
Marţea şi vinerea, bazarurile din acest oraş maritim sunt un punct de atracţie, graţie obiectelor de artizanat şi minunatelor costume naţionale ale  popoarelor, grupurilor etnice şi comunitaţilor confesionale care traiesc in zona.

Ofertele de cazare sunt variate, de la hoteluri de lux la vile şi apartamente particulare.
Desigur, oferta culinara este deosebit de bogata in specialitaţi, mai cu seama in cele de peşte şi fructe de mare din abundenţa Adriaticii.