Ilinca si Alex Florea vor reprezenta Romania la Eurovision VIDEO

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 06.03.2017 08:41 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Ilinca si Alex Florea vor reprezenta Romania la Eurovision Song Contest, de la Kiev.
    
Piesa „Yodel it!” a primit 10.377 de voturi de la public in timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selectia Nationala Eurovision.
Melodia, compusa de Mihai Alexandru, pe versurile textierei Alexandra Niculae, a fost desemnata sa reprezinte Romania Eurovision Song Contest, exclusiv de telespectatori.
Pe locul al doilea s-a clasat MIHAI cu piesa „I Won't Surrender”, care a obtinut 5.201 voturi, urmat de Instinct, cu „Petale”, melodie care a inregistrat 3.063 de voturi.

Pe langa mult-ravnitul trofeu, o creatie originala realizata de artistul Dan Divrician, castigatorul Eurovision Romania a primit si un CEC de 5.000 euro, suma destinata pregatirii show-ului pentru finala internationala.
Marele castigator al concursului „Eurovision te premiaza” este Matei Doru Dumitru din Teleorman, ales chiar de Ilinca. El a raspuns corect la intrebarea Iulianei Tudor: Care este castigatorul Finalei Eurovision 2017? si a fost rasplatit cu o masina Dacia Sandero Stepway.

Ilinca provine dintr-o familie de muzicieni si studiaza muzica de la 7 ani. A participat la festivaluri prin tara si treptat au aparut si rezultatele. La 14 ani a concurat la X factor, ca membra a unei trupe de patru fete, ajungand pana in galele live. La 16 ani trece prin experienta Vocea Romaniei, ajungand pana in semifinale alaturi de Loredana. Apoi a participat alaturi de antrenoarea ei in turneul national si a colaborat cu mai multe institutii de cultura din tara: Filarmonica Iasi, Opera Romana Cluj, Teatrul Dramatic Brasov.

Alex Florea a inceput sa cante de la varsta de 16 ani. Mihai Traistariu l-a indreptat atunci catre o scoala de muzica si apoi catre festivaluri. In prezent, Alex este masterand al Facultatii de Arte, Sectia Teatru a Universitatii Ovidius Constanta. A incercat cu fratele sau la X Factor in 2014, dar au fost rivali, iar in 2015 a cunoscut succesul si la Vocea Romaniei.

Eurovision Song Contest 2017 va avea loc la Kiev, cu semifinalele pe 9 si 11 mai si finala pe 13 mai. Reprezentanul tarii noastre va concura in prima parte a celei de-a doua semifinale. Alaturi de Romania, in competitie s-au mai inscris 42 de tari.