Falun Gong. De ce a ajuns sa fie persecutata de Partidul Comunist Chinez?

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 13.05.2016 12:02 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Zeci de milioane de oameni din lumea intreaga sarbatoresc vineri, 13 mai, Ziua Internaţionala Falun Dafa, anul acesta implinindu-se 24 de ani de cand cunoscuta practica de qigong a fost prezentata publicului larg din China de catre Li Hongzhi.

De atunci, Falun Dafa - cunoscuta şi sub numele de Falun Gong - a inflorit in peste 100 de ţari, ziua de 13 mai urmand a fi sarbatorita in fiecare colt al globului, pe toate continentele.

Transmisa de la maestru la discipol din timpuri stravechi, Falun Dafa cuprinde o serie de exerciţii line de qigong, meditaţie şi un set de invaţaturi morale centrate pe principiile Adevar, Compasiune şi Toleranţa.

Pe 13 mai 1992, Li Hongzhi a predat pentru prima data in public Falun Dafa in oraşul Changchun din China.
Nu a durat mult şi parcurile de pe tot cuprinsul Chinei au inceput sa se umple cu oamenii care faceau exerciţiile practicii şi, mai important, incercau sa işi conduca viaţa de zi cu zi urmand principiile Adevar, Compasiune, Toleranţa.

Practica s-a extins repede şi peste hotarele Chinei, ajungand inclusiv in Romania.

In semn de apreciere pentru beneficiile pe care le aduce societaţii, mai multe oraşe ale lumii au declarat ziua de 13 mai drept Ziua Internaţionala Falun Dafa, practica bucurandu-se de numeroase premii şi recunoaştere internaţionala.
Fondatorul Falun Dafa, Li Hongzhi a fost, la randul sau, de cinci ori nominalizat la premiul Nobel pentru Pace.

La doar 7 ani, dupa ce a fost adusa in public, Falun Dafa era practicata - potrivit statisticilor oficiale ale guvernului de la Beijing - de 70 pana la 100 de milioane de chinezi.

De ce a ajuns sa fie persecutata de Partidul Comunist Chinez?

Dupa ce numarul chinezilor care practicau Falun Gong l-a depaşit pe cel al membrilor PCC, liderul Partidului Comunist Chinez de atunci, Jiang Zemin, intr-o mişcare politica menita sa ii consolideze puterea, a dat ordin ca mişcarea, din care altminteri faceau parte şi numeroşi oficiali de partid de rang inalt, sa fie eradicata.
De atunci – din 20 iulie 1999 – au trecut aproape 17 ani de cand partidul işi macelareşte propriii cetaţeni.

Astfel a fost creat Biroul 6-10, un organism extrajudiciar de tip Gestapo, specializat in coordonarea persecuţiei impotriva Falun Gong pe tot cuprinsul ţarii.
A urmat, in stilul consacrat al partidului, o campanie de propaganda masiva, la nivel naţional, care viza defaimarea practicii, precum şi o intreaga pleiada de acţiuni specifice campaniilor comuniste de epurare – crime, torturi, violuri etc.


Jiang Zemin a folosit intregul aparat de stat al Chinei pentru campania de recoltare de organe pe viu de la practicanţii Falun Gong precum şi de la alţi prizonieri de conştiinţa.
China a devenit singurul stat in care prelevarea de organe este folosita ca metoda de execuţie, iar timpul de aşteptare pentru un organ este de doar doua-trei saptamani, ceva de neimaginat pana acum in China, ţara in care, in mod tradiţional, oamenii, crezand in reincarnare, nu işi doneaza organele.
Drept dovada, la infiinţarea sistemului de inregistrare a donatorilor de organe in China, ţara cu o populaţie de 1,3 miliarde de locuitori, s-au inregistrat doar cateva zeci de donatori de organe.

Pentru fiecare persoana care venea in China sa işi faca transplant, cel puţin un prizonier de conştiinţa era ucis.
Cel puţin, intrucat spitalele le ofereau pacienţilor garanţie ca daca organul transplantat nu era compatibil, nu vor pleca din China fara organul pentru care au platit.
Aşadar, uneori se ajungea ca opt oameni sa fie omoraţi pentru un singur pacient - Corpurile victimelor erau incinerate pentru a şterge urmele.
Vorbim de fapt despre un nou tip de crima - recoltarea forţata de organe de la prizonierii de conştiinţa.

In ciuda persecuţiei conduse de PCC, Falun Dafa nu a fost suprimata, ci s-a extins in toata lumea.

Practicanţii Falun Dafa - din interiorul şi exteriorul Chinei - au raspuns intotdeauna persecuţiei prin eforturi paşnice şi persistente de informare a publicului cu privire la persecuţie şi de corectare a afirmaţiilor calomniatoare facute de propaganda regimului comunist despre Falun Gong, oferind astfel un exemplu remarcabil de umanitate in faţa nedreptaţii.


Pentru a semnala bucureştenilor modul inuman in care regimul chinez ateu a ales sa raspunda unei practici spirituale paşnice inradacinate adanc in tradiţiile stravechi chinezeşti, practicanţi Falun Dafa din Romania vor organiza un protest paşnic in faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti, vineri, 13 mai, intre orele 17:00-19:15.

In ziua urmatoare, intre orele 14:00 - 18:00, va fi organizat un eveniment de informare a publicului in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle.
Trecatorii vor putea admira serenitatea stravechii practici Falun Dafa in exerciţiile prezentate publicului.