9 aprilie 1948. Masacrul de la Deir Yassin. Cand TERORISTII au fost viitorii PREMIERI ai ISRAELULUI!...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 09.04.2017 11:05 | Publicat in LIFESTYLE | Tipareste pagina

Masacrul de la Deir Yassin a avut loc pe data de 9 aprilie 1948.
Atunci, aproximativ 120 de luptatori din gruparile sioniste paramilitare Irgun şi Lehi au atacat Deir  Yassin, un sat palestinian arab de aproximativ 600 de persoane din apropiere de Ierusalim, pe drumul  dinspre Tel Aviv.
Satul a fost cucerit in lupta de organizaţiile militare evreieşti extremiste şi intre 81 - 120 barbaţi,  femei şi copii arabi, au fost omoraţi. 4 dintre evrei au murit in lupta şi zeci evrei au fost raniţi.
Liderii evrei din Israel l-au etichetat ca fiind o aberaţie a extremiştilor şi nu l-au recunoscut  niciodata.
In 2010, Curtea Suprema a Israelului a respins o cerere a ziarului Haaretz pentru desecretizarea de  documente, rapoarte şi fotografii cu privire la masacrul de la Deir Yassin.
Instanţa s-a justificat prin posibila deteriorare a relaţiilor externe al Israelului şi a negocierilor  cu palestinienii.


Atacul asupra satului Deir Yassin a reprezentat o acţiune combinata a doua grupari teroriste.
Primul grup - Irgun - era comandat de viitorul prim-ministru israelian, Menahem Begin.
Al doilea grup - Stern - era comandat de un alt viitor prim-ministru, Yitzhak Shamir.
In 1980, datorita tratativelor incununate cu succes de la Camp David (1978), fostul terorist,  comandant, al Irgun - Menahem Begin - a primit Premiul Nobel pentru Pace.
Trupele de asalt au patruns prin surprindere in sat şi au atacat casa cu casa, lichidand toata  populaţia satului.
In 1983, cand Begin s-a retras din funcţie, prim-ministru a devenit fostul comandant al Stern, Yitzhak  Shamir, pana la acea data, ministrul de Externe in Cabinetul Menahem Begin.

Documentele ONU prevedeau o imparţire echitabila a teritoriului Palestinei britanice intre evrei şi  palestinieni.
Milionul de palestinieni care, in 1948, a luat calea exilului au devenit un fel de "cetaţeni de mana a  doua", staţionaţi in taberele de refugiaţi din ţarile vecine.
Existenţa acestei populaţii a fost negata nu numai de Golda Meir - care a declarat ca acest milion de  palestinieni din taberele de refugiaţi "pur şi simplu, nu exista", dar şi de lideri arabi, pe care  prezenţa refugiaţilor palestinieni pe teritoriul ţarii lor mai mult ii incurca.
Şi ii costa.
Dupa macel, evreii au facut intenţionat publicitate evenimentului, pentru a-i determina pe oameni sa  fuga in panica din casele şi de la muncile lor, unde nu li s-a permis sa se intoarca nici pana in  prezent.
Fostul prim-ministru al Israelului, Menachem Begin, se lauda cu importanţa masacrului de la Deir Yassin  in cartea sa "The Revolt: The Story of the Irgun".
In acel volum, Begin a scris ca fara "victoria" de la Deir Yassin n-ar fi putut exista un stat numit  Israel.(sursa: Wikipedia)