COASTE CARAMELIZATE la GRATAR. Pentru cei care pot sa sarbatoreasca VACANTA in AER LIBER...

Scris de Gabriela Stegarescu | Publicat in 30.07.2017 13:56 | Publicat in DOCUMENTAR | Tipareste pagina

Coastele caramelizate la gratar reprezinta o reţeta gustoasa şi saţioasa, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor sa sarbatoreasca vacanţa in aer liber, alaturi de o halba de bere sau un pahar de vin.

Ingrediente:

1 coasta de porc
Sos marinat:
• boia,
• miere,
• coniac,
• sare,
• piper,
• cimbrişor,
• suc de portocale

Ceapa murata:
• Ceapa roşie taiata
• sare
• oţet balsamic
• suc de lamaie.

Chipsuri de cartofi:
• cartofi
• sos Tabasco
• sare de mare

Mod de preparare

Se face un sos marinat din coniac, suc de portocale, miere, sare, piper, boia şi cimbrişor, in felul urmator:
Se pun 30 ml. coniac intr-un bol.
Se adauga 1 ceaşca suc de portocale, o linguriţa de miere şi doua linguriţe boia.
Se completeaza cu sare, piper şi cimbrişor, apoi se amesteca bine.
Se lasa coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.
Coastele de porc se servesc cu salata de ceapa murata (preparata din ceapa roşie, fiarta in oţet cu sare şi suc de lamaie) şi chipsuri de cartofi (felii subţiri de cartofi cu sos tabasco şi sare, prajiţi in ulei).

Secretele Bucatarului
Nu se adauga prea multa boia in sosul marinat deoarece amaraşte coastele.

Reţeta a fost preparata şi oferita de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.