Sanctiunile aplicate primariilor de Filiala Vest a Autoritatii Electorale Permanente

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 08.10.2014 16:23 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Autoritatea Electorala Permanenta a desfaşurat, in perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2014, un numar de 84 de controale la nivel naţional, in scopul indeplinirii principalelor obiective ale activitaţii de instruire şi control electoral. In urma acestora, au fost aplicate 33 de sancţiuni, 21 dintre acestea concretizandu-se prin amenzi in cuantum total de 21.000 lei, iar 12 prin avertismente.  
Filiala Vest a Autoritaţii Electorale Permanente a aplicat un numar de 3 sancţiuni: 2 amenzi in cuantum total de 2.000 lei şi un avertisment, pentru incalcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autoritaţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr.215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificarile şi completarile ulterioare:
Timiş
Primaria Otelec
2 amenzi de cate 1000 lei
Timiş
Primaria Banloc
Avertisment
Acţiunile de instruire, indrumare şi control electoral au ca principale obiective: indrumarea privind utilizarea Registrului electoral; verificarea modului de pastrare a registrelor cuprinzand listele electorale permanente, complementare şi speciale; verificarea modului de intocmire a listelor electorale; verificarea semnarii listelor electorale de catre persoanele abilitate; verificarea modului de actualizare a listelor electorale; verificarea efectuarii de comunicari catre judecatoria competenta teritorial cu privire la modificarile operate in exemplarul listei electorale existent la primarie; respectarea de catre primar a obligatiei de a pune la dispozitia alegatorilor spre consultare a listelor electorale permanente si de solutionare a intampinarilor privind omisiunile; inscrierile gresite sau erorile din listele electorale;  verificarea modului de pastrare si recuperare a materialelor de logistica electorala; obtinerea de informatii privind integritatea si modul de confectionare a materialelor de logistica electorala (urne, cabine de vot etc.);  respectarea hotararilor adoptate de A.E.P.;  instruirea primarilor privind atributiile stabilite in sarcina acestora de Legea nr. 370/2004 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Preşedintele Romaniei, cu modificarile şi completarile ulterioare.