Marilen Pirtea: Romanii isi vor lua tara inapoi, oricat vreti voi sa va opuneti...

Scris de Stiri de Timisoara | Publicat in 04.11.2015 10:22 | Publicat in AGENTIA DE PRESA | Tipareste pagina

Rectorul Universitaţii de Vest din Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, se declara solidar cu romanii care işi manifesta nemulţumirea in strada in aceste zile şi pune accent pe unitatea oamenilor.
„Dupa mulţi ani, romanii sunt cu adevarat solidari. Este momentul in care jocul murdar al dezbinarii a eşuat. Ani la rand am fost impinşi sa ne certam intre noi... medici, cu profesori, poliţişti, cu finanţişti, funcţionari, cu cei din mediul privat, iar lista poate continua. Cel mai mare caştig al protestului de seara trecuta, daca putem vorbi de caştig generat de durere şi suferinţa, este ca romanii au aratat ca nu mai pot fi minţiţi”, spune Marilen Pirtea.

Rectorul UVT remarca şi faptul ca lupta impotriva corupţiei a trecut la un alt nivel. 
„S-a ajuns la o etapa in care intreaga societate este in convulsii, incercand sa elimine toxinele din interiorul sau, corupţia care o macina şi ii omoara tinerii. Nu sunt doar valuri de emoţii produse de tragicul eveniment de zilele trecute. Consider ca aceste convulsii sunt rezultatul decalajului dintre romani şi liderii lor care au ajuns sa se reprezinte doar pe ei. Folosesc acest termen cu generozitate, intrucat adevaraţii lideri sunt tinerii care dupa 10 ore de lucru, studenţii care dupa o zi intreaga de cursuri, işi gasesc timp sa iasa in strada pentru convingerile lor."

Marilen Pirtea subliniaza faptul ca in momentul de faţa exista o prapastie intre romani şi reprezentanţii lor.
„Sunt impresionat de progresul facut de popor. In acelaşi timp, sunt dezamagit ca liderii noştri refuza sa faca pasul inainte alaturi de oameni. Au ramas mult in spate şi refuza sa faca loc altora. Refuza sa creada ca Romania nu mai este ograda lor, unde pot face orice işi doresc. Refuza sa creada ca Romania este a romanilor. Imi doresc ca romanii, cei care citesc aceste randuri, sa ramana cu un gand: acela ca ţara este a lor. Imi doresc sa nu mai accepte niciun abuz, sa taxeze orice derapaj fara intarziere. Nu este nevoie sa se iasa in strada de fiecare data. Cu toţii ne putem face datoria din poziţia in care ne aflam, iar cea mai buna modalitate este sa taxam abuzurile şi sa nu acceptam nimic mai puţin decat ni se cuvine."

"Nu mai suntem in anii ‘80! Deschideţi ochii, aţi pierdut contactul cu poporul, cu realitatea anului 2015. Romanii işi vor lua ţara inapoi, oricat vreţi voi sa va opuneţi", spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Corupţia ucide!