#REZIST. Cum te calca pe cap si te joaca in picioare POLITIA si JANDARMERIA la ordinul PSD?...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.04.2018 17:20 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Razboiul PSD cu Romania merge mai departe

Camelia Tabacu:

”Am vazut filmul incatuşarii lui Cristi Mihai Dide. E terifiant! Omul le spune ca se legitimeaza şi merge de bunavoie oriunde vor ei, iar poliţiştii il calaresc şi-i rasucesc mainile, il calca pe cap şi-l joaca in picioare, administrandu-i profesionist ghionturi in coaste. E film-document şi sa nu va miraţi ca peste ani ne vom uita la el ca la un reper zicandu-ne „de atunci nu am mai fost liberi”! E filmul instalarii unei dictaturi in plina apartenenţa la UE şi NATO. E filmul-coşmar al nepasarii noastre care ne face complici la tot ce ni se intampla!

Acum doi ani, in plin scandal Hexi-Pharma, am participat la un protest la Universitate impotriva corupţiei din Sanatate. Eram vreo 3000-4000 şi portavocea a ajuns la un moment dat la Claudiu Craciun. Unii au strambat din nas şi s-au carat spunand ca e un inflitrat sau diversionist, cum auzim ca se mai zice pe la proteste cand nu le convine unora o persoana sau alta, ceea ce e o prostie; diversiunea e fix asta: sa fii determinat sa renunţi la o cauza in care crezi pentru ca x sau y nu se simpatizeaza cu z sau w. In fine, am pornit la un moment dat spre Guvern şi ne-am intersectat cu o mare de oameni care se afla acolo pentru acelaşi festival al luminilor. Va spun nici macar o singura bucata om nu s-a urnit din loc sa ni se alature de parca vorbeam de sistemul sanitar din Burkina Faso. Protestul ala mic şi dezbinat cum a fost a antrenat demisia incompetentului de Achimaş Cadariu şi venirea lui Vlad Voiculescu la Sanatate. Cum am fi fost noi azi de pricepeam binele care ni se intampla sub Cioloş şi am fi ieşit la vot sa prelungim mandatul acelui guvern? cum ar fi stat zoaiele pesediste cu botul pe labe acum daca ieşem in ultimele luni cu sutele de mii in strada? ce treburi importante aveţi de nu va (mai) puteţi apara libertatea? de ce va comportaţi ca nişte gaze proaste atrase de lumina unui bec şi nu mai vedeţi adevarata lumina?”

Liviu Avram:

”Nu prea am avut, la viaţa mea, harjoane cu Poliţia sau cu Jandarmeria, aşa ca intreb pe cei mai experimentaţi: Poliţia te poate legitima aşa, pur şi simplu, fara sa-ţi comunice şi de ce o face? Adica macar sa-ţi spuna ca eşti banuit ca ai comis o infracţiune, o contravenţie, ceva? Care e legea in care este descrisa procedura de legitimare?

Inţeleg la Poliţia Rutiera, te poate opri in trafic fara sa fi facut nimic, dar tot iţi spune ca vrea sa verifice daca ai baut. Şi inainte de a sufla in fiola, macar ştii de ce ai fost oprit.

Privitor la incidentul de la Palatul Regal, cateva observaţii se impun:

- Poliţiştii aveau serioase probleme de a explica de ce ii legitimeaza pe cei de acolo. Baieţii aia nu au refuzat sa se legitimeze, ci au vrut sa afle de ce.

- Poliţia nu explica deloc cum anume a fost tulburata ordinea şi liniştea publica prin simpla proiecţie (fie şi neautorizata) a unui cuvant pe un perete. In ultima instanţa, baieţii aia proiectau o lumina la un festival de proiectat lumini. Scrie in regulamentul festivalului ca nu se pot proiecta decat luminile aprobate de organizatori?

- Care anume a fost nemulţumirea persoanei care a sunat la 112? Putem suna şi noi la 112 daca vedem un copil care proiecteaza un laser pe pereţi?

- Tanarul incatuşat nu i-a facut pedofili pe poliţişti, ci i-a rugat sa stea mai la distanţa de el, ca a auzit ca sunt pedofili in Poliţie. Lucru riguros exact.

- Poliţistul cu aspect de bodyguard a fost cel care a lovit primul.

- Doamna Carmen Dan, care vrea sa inaspreasca legislaţia privind ultrajul la poliţişti, ar trebui sa constate ca cei doi agenţi implicaţi n-au ajutat-o deloc. Dar daca intenţia ei este sa foloseasca viitoarea lege pentru asemenea gen de incidente, atunci poate sa-i decoreze”.