Nu uitati sa achitati PEAJUL si ROVINIETA. Cum se pot verifica platile efectuate si perioadele de valabilitate...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 06.04.2018 13:33 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

In cazul in care plecaţi la drum, nu uitaţi sa achitaţi rovinieta.
Daca tranzitaţi podurile de la Feteşti şi Cernavoda, CNAIR reaminteşte ca trebuie sa platiţi şi tariful de trecere (peajul) de cate ori tranzitaţi podurile.
Ambele tarife pot fi platite şi prin SMS: peajul la numarul 7577 (http://www.cnadnr.ro/ro/peaj/peaj-prin-sms) şi rovinieta la numarul 7500 (http://www.cnadnr.ro/ro/roviniete/rovinieta-prin-sms).
Prin plata in timp util a rovinietei şi peajului, evitaţi riscul de a primi amenda.

Peajul si rovinieta mai pot fi achitate  pe site-ul CNAIR, www.erovinieta.ro, dedicat unor astfel de plaţi (inclusiv pentru rovinieta), la distribuitorii autorizaţi, in special in benzinarii ( vezi punctele dedistributie pe cnadnr.ro), sau direct la punctul de plata amplasat pe banda marginala de trecere identificata prin inscrisul „cash” (exista o singura astfel de banda pe sens de trecere).
Peajul este valabil 12 luni de la data plaţii, in cazul in care nu aţi efectuat trecerea.
Utilizatorii care achita tarifele prin SMS sunt sfatuiţi sa acorde o atenţie sporita la datele pe care le introduc, in special la corectitudinea numarului de inmatriculare.
Plata prin SMS se realizeaza prin patru mesaje alternative, cate doua transmise şi doua primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conţinand confirmarea plaţii şi seria peajului pentru tariful achitat.
Se recomanda conducatorilor auto sa nu completeze datele pentru plata prin SMS in timp ce conduc vehiculul, deoarece exista riscul major de a produce evenimente rutiere cu posibile consecinţe dezastruoase.
Pentru evitarea unor astfel de situaţii, sunteţi sfatuiţi sa opriţi in locuri special amenajate.

CNAIR va sfatuieşte sa achitati aceste tarife anticipat, pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizaţi.

In cazul in care aţi achitat peajul prin SMS sau la benzinarii, inainte de efectuarea trecerii, folosiţi benzile marcate cu semnul Desc.
In cazul in care ati trecut fara sa platiţi, aveţi posibilitatea sa achitaţi peajul pana la ora 23.59 a zilei urmatoare trecerii, la benzinariile acreditate sau prin SMS.
Se recomanda, totusi, sa nu platiţi retroactiv, deoarece exista riscul sa uitaţi sa efectuaţi aceasta operaţiune şi sa platiţi amenda contravenţionala.
Plata retroactiva a tarifului de trecere nu se poate insa realiza la staţiile de taxare de la Feteşti.
Compania Naţionala de Administrare a Infrastructurii Rutiere reaminteşte ca prin portalul web www.erovinieta.ro se pot verifica plaţile efectuate şi perioadele de valabilitate, precum şi trecerile prin staţia de taxare Feteşti (pe benzile marcate „e-tarif”).