INCREDIBIL?... PSD, uite asa te omoara MEDICII in ORASE in care ai construit STADIOANE, SALI POLIVALENTE si WATER-PARKURI!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 28.03.2018 15:47 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Instituţia Avocatul Poporului:

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in legatura cu decesul unei paciente, dupa ce ar fi fost semnalata infecţia cu o bacterie intraspitaliceasca (klebsiella) in timpul internarii in Spitalul Judeţean de Urgenţa Targu-Jiu. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 34 din Constituţia Romaniei privind dreptul la ocrotirea sanataţii.

Conform relatarilor din presa, fiul pacientei s-a prezentat cu mama sa, in luna februarie 2018, la Spitalul Judetean de Urgenţa Targu-Jiu, precizand ca pacienta are dureri de gat. Medicii ar fi diagnosticat-o iniţial cu amigdalita acuta. Femeia a fost internata apoi in Secţia ORL a Spitalului Judetean de Urgenţa Targu-Jiu, unde i s-ar fi facut o prima incizie, fara analize prealabile, susţine fiul pacientei: “Mama mea a solicitat sa i se faca un RMN, dar medicii ORL i-au spus ca aparatul nu funcţioneaza, internand-o in salon. In urmatoarea zi s-a schimbat medicul de garda, i s-a facut o a doua incizie, iar eu, ajungand la spital, am aflat ca nivelul de leucocite ii ajunsese la 30.000. I-am rugat pe medici sa-i faca noi analize mamei mele şi un RMN. Mi s-a spus şi mie ca RMN-ul nu funcţioneaza şi i-au schimbat tratamentul, fara analize. A treia zi, mama simţindu-se rau, neputand sa doarma noaptea de dureri, i s-a facut a treia incizie şi i s-a schimbat iar tratamentul”. Intre timp au ieşit şi analizele exudatului faringian. Proba luata indica faptul ca pacienta avea un microb intraspitalicesc, mai exact bacteria klebsiella, motiv pentru care femeia a fost transferata de urgenţa (dupa cinci zile de la internare) la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Craiova – Secţia de chirurgie toracica. La Craiova, pacientei i s-a introdus un tub de drena la plamani, iar intr-un interval de 20 de minute “intr-o punga s-au scurs aproximativ un litru de puroi”. A doua zi, de dimineaţa, la ora 8.00, pacienta a fost supusa unei intervenţii chirurgicale de mediastin, dar doctorii i-au dat şanse mici de supravieţuire, conform afirmaţiilor fiului acesteia. A fost operata, iar dupa trei zile de terapie intensiva, a fost trecuta pe salon. Dupa alte cinci zile de salon, in care pacienta a fost supusa mai multor tratamente, a facut primul stop-cardiac. A fost dusa inconştienta la terapie intensiva, iar dimineaţa a facut al doilea stop-cardiac. In urmatoarea noapte, fiind in coma la terapie intensiva, femeia a facut al treilea stop-cardiac şi apoi (la solicitarea familiei, doctorii dandu-i şanse mici de supravieţuire) i s-a facut externarea. Decesul s-a inregistrat marţi, pe 13 martie 2018”.