GUVERNULE! PARLAMENTULE! Cati ROMANI MOR din CAUZA ERORILOR MEDICALE?... In SUA, este a treia CAUZA de DECES!

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 14.11.2017 11:55 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Eroarea medicala nu este inclusa in certificatele de deces sau in clasamentul cauzelor de  deces, spun medicii Martin Makary şi Michael Daniel, de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins.
Chiar daca EROAREA MEDICALA este a treia cauza principala de deces in SUA, conform unui studiu  publicat in British Medical Journal.

Lista celor mai frecvente cauze de deces din Statele Unite, inregistrate de centrele pentru  Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), informeaza in fiecare an despre gradul de conştientizare  a opiniei publice şi despre prioritaţile naţionale de cercetare.
Lista este creata utilizand certificate de deces completate de medici, manageri de servicii  funerare, examinatori medicali şi medicii de familie.

In studiul publicat in British Medical Journal s-a analizat literatura ştiinţifica privind  eroarea medicala pentru a identifica contribuţia la decesele din SUA in legatura cu cauzele  enumerate de CDC.

In SUA, erorile medicale sunt a treia cauza a deceselor, dupa bolile de inima şi cancer,  cauzand, anual, cel puţin 250.000 de decese, ceea ce inseamna aproximatic 10 % din decesele  inregistrate in Statele Unite.

“Sistemul medical a luat-o pe cai greşite”, spune dr. Martin Makary.
Şi adauga: “In lume, erorile medicale care duc la decesul pacienţilor constituie o epidemie  nerecunoscuta”...

Eroarea medicala este definita ca greşeala de judecata, pricepere sau coordonare in ingrijire,   diagnostic greşit, eşecuri ale sistemului de sanatate care duc la moartea pacienţilor sau la  complicaţii care pot fi prevenite.

Cercetatorii recunosc chiar ca 250.000 de decese reprezinta cel mai probabil o subestimare...

Este greu de crezut ca in Romania nu se moare intr-un procent mai mare din cauza erorilor  medicale sau din cauza tratamentelor preferenţiale cu care sunt intampinaţi şi selectaţi pacienţii... Asta şi apropo de cine doreşte sa se vaccineze cu ochii inchişi intr-un sistem de sanatate in care s-a pierdut aproape orice forma de respect faţa de pacient şi in care nu raspunde nimeni de consecinţe...