EUROPARLAMENTAR: Lui DANCILA nu i s-a auzit gura vreodata in PARLAMENTUL EUROPEAN!... Credea ca e MUTA!...

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.03.2018 20:34 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Dialogul Zilei

Corespondentul Europei Libere la Bruxelles Dan Alexe in dialog cu europarlamentara socialista portugheza care l-a criticat pe liderul PSD Liviu Dragnea in plin Parlament European spunand ca trebuie sa se retraga.

Am intrebat-o aşadar adineaori pe Ana Gomes de ce a criticat aşa PSD-ul, un partid frate, ca doar sunt socialişti şi unii şi alţii. Uite cum creştin-democraţii din PPE ii apara pe alde Orban şi Kaczynski, pe unguri şi pe polonezi, am zis eu, fals naiv.

Ana Gomes: Ei bine, pentru ca sunt mai exigenta cu propria mea familie politica. Cand vad un pretins socialist cum e Dragnea, care a fost condamnat pentru corupţie şi care e investigat de OLAF (Oficiul European de Lupta Anti-Frauda) pentru asociaţie criminala, şi vad ca partidul lui pretins socialist se pune in calea justiţiei nu pot decat sa intervin.

Dan Alexe: Noua şefa a guvernului, Viorica Dancila, va acuza ca sunteţi membra a unei fundatii patronate de Soros şi ca ţara dumneavoastra (“insusi Portugalia” a spus Dancila) a vrut de doua ori sa va retraga imunitatea, tocmai pentru ca v-aţi defaimat ţara. Altfel zis, nu sunteţi o persoana care trebuie ascultata.

Ana Gomes: In primul rand, ma mir ca aceasta doamna vorbeşte. Credeam ca e muta. In ataţia ani in care am fost impreuna in grupul socialist in Parlamentul European, eu nu am auzit-o sa deschida gura vreodata. Da, mi s-a transmis ce spune acum despre mine şi m-a apucat rasul. Sunt, intr-adevar, membru neretribuit in Friends of Europe, fundaţie care e in parte finanţata de Soros, aşa cum sunt şi in Amnesty International. Demonizandu-l astfel pe Soros, socialiştii romani nu fac decat sa o ia pe calea populismului est-european cel mai imbacsit, precum Orban in Ungaria, toţi cei cu derive spre dreapta neasumata şi mincinoasa care dau vina pe un filantrop pentru a-şi ascunde afacerile de corupţie şi tendinţele autoritare de acasa. Aceşti oameni n-au nimic socialist şi nu au nimic de-a face cu stanga. Populism gaunos şi corupţie pe banda rulanta.