DNA a fost creat să se ocupe de CONTROLORII de TREN care luau spaga si de BABELE care vand zarzavat in piata..

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 04.09.2018 14:45 | Publicat in NATIONAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Madalin Hodor, Centenarul coruptiei (II):

Deci ne-au obligat! Bineeeee! Bine. Daca suntem obligati sa facem, facem, da’ facem asa cum stim noi. Romaneste. De forma. Ii prostim. Nu se prind. Strategia nationala, aia care se vrea desteapta, dar esueaza matematic si ne mai afunda 20 de cm in groapa la fiecare aplicare. Marii nostri strategi sunt de fapt fix de nivelul lui Pristanda „/…/ pupa-l in bot si papa tot!”. Valabil pana in zilele noastre. Si stati linistiti, nu sariti cu acuzatiile pe mine, s-au prins de mult toti aliatii nostri. Doar se prefac ca nu vad, pentru ca ii avantajeaza. Ce, Tipatescu nu stia?
Revenind la subiect, zis si facut. PNA-ul era un fel de gluma si, ca sa pastrez simetria argumentului, tot o gluma era si CNSAS-ul, care fara arhiva era un fel de ghiseu unde veneai, lasai o cerere si te anunta cand binevoia SRI-ul sa-l anunte pe el ca poate sa-ti raspunda tie. V-ati prins de subtilitate? Mie, care abia incepusem sa lucrez in zisa institutie mi-a scapat. Si le-a scapat multora, mult mai destepti si mai experimentati ca mine (important era ca nu le scapase celor carora nu trebuia sa le scape), pana cand Basescu a decis ca, daca tot ai o institutie care studiaza arhiva fostei Securitatii, ar fi poate logic sa si detina arhiva fostei Securitatii. Asa, de chestie. Bine, Basescu avea el niste treburi cu arhiva aia, pe langa faptul ca vroia sa-i prosteasca pe unii, mai fini asa, ca este anticomunist convins. Era. Dar doar daca „comunistii” erau din tabara opusa. Daca erau de la el, nu mai era. Basescu, nu o fi fost el mare anticomunist, dar spre deosebire de o liota de intelectuali si de istorici cu doctorate pe la institutele de studiere a lui peste prajit, chiar stia cu ce se mananca sistemul de dinainte de 1989. Ati ghicit! Cu mafie neicusorule, cu spaga si coruptie. Ce altceva credeati ca facea Securitatea? Urmarea toata ziua dizidenti si asculta Europa Libera? De astea se ocupau prostii prostilor la ei. Baietii destepti erau de mult la ICE Dunarea, prin institute „economice mondiale” si prin diplomatia acoperita. Adica acolo unde se facea banu’ taticu’. Dolarul, loveaua. Aia era puterea adevarata, acolo fosgaiau gandacii aia grasi, care si-au dublat talia dupa 90’.
Toti stateau cu gura cascata si se minunau de abuzurile lu’ bunicu’ lu’ Nicolschi, in timp ce alde Priboi facea afaceri de milioane de dolari, iar Paltanea „Petrolistul” cara garnituri de tren cu petrol de la Ploiesti. Va spune ceva numele? Nu? Dar Ghita va spune? Dar Cosma? Cine credeti ca i-a crescut pe astia si de unde au rasarit ei? Radeau securistii anilor 80’ de se cracanau cand ii vedeau pe „vanatorii” lor dand ochii peste cap si dezvaluind ororile comunismului, care a fost un regim criminal, nu-i asa, doar pana in 1964, cand oricum nu era al nostru, ci era al rusilor. Cei mai cinici si-au facut si edituri, singuri sau in colaborare cu fostii lor colaboratori (na, ca asa a iesit!), ca sa aiba astia unde scrie prostiile lor. Cum ar veni, mai scoteau un ban cinstit din munca bunicilor, vanzandu-le romanilor basme despre propriul lor trecut. Trebuie sa recunosc. Genial.
Basescu 100 – istoricii 0. Stiti de ce? Pentru ca scoasa de sub lacatul SRI arhiva predata la CNSAS si devenita astfel publica a inceput sa vorbeasca. Nu, nu despre turnatori, securisti si alte alea, ca de astea se ocupau aia despre care va spuneam. A inceput sa vorbeasca despre traseele coruptiei, despre mafiile construite inainte 1989, despre niste chestii de ti se face parul cu adevarat maciuca. Despre niste tipi care se antrenasera cu economia capitalista si stiau cum se face un offshore ca sa sifonezi bani, de pe vremea cand 23 de milioane isi imaginau ca maximum de bunastare inseamna sa ai video. Furasera aia de la Ceausescu de rupsesera, cam cat de greu credeti ca le-a fost dupa aia? Ei, astia, conduceau de facto Romania din 1990 incoace, iar arheologia si istoria lor era in dosarele alea prafuite. Bine, pentru cine stia sa citeasca sau stia. Si Basescu stia. De la chestia asta i s-a si tras. Lui Basescu adica. A rupt omerta pe mafie, ca doar nu credeati ca Voiculescu s-a suparat pe el ca l-a facut securist. Ca pentru el asta era oricum titlu de glorie. Ei, dar Basescu, din interes propriu sau din cine stie ce calcule ale lui, a facut si un bine urias tarii pe care a salvat-o sa devina Ucraina. Voi reveni cand ajungem la asta.
Nastase, pe de alta parte, „marele reformator” si „artizanul intrarii in UE si NATO”, chipurile cand crease institutiile astea nu se gandise la detaliile functionale. Pai cum sa se gandeasca daca ele erau menite sa nu functioneze? Asta in vreme ce „Insusi” si gasca lui de priboi, talpesi si timofti trecusera deja de la furat economia, la furat bucati de tara (lunca Dunarii si Delta spre exemplu, ca doar nu credeati ca Belina e o idee originala a lui Dragnea). Ce facea in timpul acesta PNA-ul? Anticoruptie, bineinteles. Trimitea in judecata controlori de tren care luau spaga si babute care vindeau zarzavat in piata. Mai tineti minte secventele pe care televiziunile le prezentau drept exemple de „lupta anticoruptie”? Alea cu sute de navetisti blatisti fugariti de jandarmi peste campuri si pusi sa plateasca biletul de tren? Iti venea sa mori de ras. Aia erau „marii corupti” ai epocii Nastase.
Adevarat, se intamplau si atunci mici defectiuni si exceptii. Dar ele zburau pe geam si aterizau cu raportul medico-legal gata scris in „sinucidere”, in vreme ce presa „libera” se facea ca se uita in alta parte. Stiti la cine ma refer. S-a facut si film. In tara unde Justitia era condusa de Mamita Stanoiu si supravegheata indeaproape de SIPA predestinatului Ureche nu existau instante de recurs. De vina era intotdeauna mortul. Mai ales daca in joc era o afacere cu zisul petrol care se evapora peste granita cu o tara „vecina si prietena cu noi”, dar dusmana cu aliatii nostri. Interesul national ducea pana sus la Adelu’ si doar nu era sa stricam un asa frumos aranjament.
Si ar fi tinut-o tot asa, iar astazi nu am mai fi avut problema „Centenarului”, pentru ca nu mai aveam o tara unde sa-l organizam, daca nu se schimba din nou ceva din afara. (Va urma)